mos sedma sila

Sedma sila kod Alise Marić

Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije primila je delegaciju Unije sportskih novinara Evrope (UEPS) koja boravi u Beogradu povodom sastanka Izvršnog komiteta te novinarske organizacije.
Prisustvovali su predsednik Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS) Đani Merlo i predsednik Unije sportskih novinara Evrope Janis Daras, kao i rukovodstvo Udruženja sportskih novinara Srbije.
Alisa Marić je predstavnike „sedme sile“ upoznala sa najvažnijim aktivnostima i akcijama koje je Ministarstvo pokrenulo – pre svega „Fer – plej je pobeda“ i „Sport u škole“.
– Veoma sam počastvovana što sam u prilici da u Beogradu ugostim svetsku i evropsku novinarsku elitu. Ministarstvo omladine i sporta ima odličnu saradnju sa medijima u Srbiji i trudimo se svakim danom bude sve bolja- rekla je Alisa Marić.
Ugledni gosti predstavili su Alisi Marić aktivnosti njihovih udruženja i ukazali na problem nameštanja sportskih rezultata koji nanosi, kako su naveli, veliku štetu i sportu, ali i društvu. Na pitanje da li se bolje snalazi u sportskim ili funkcionerskim vodama, ministarka Marić je navela da su u pitanju dve različite pozicije i da ima svaka svoju draž, kao i da je komunikacija sa novinarima sada na drugačijem nivou, nego što je bila dok se bavila šahom.

Povezana vest:  Vuelta naredne godine ipak neće početi u Holandiji