Viktor Troicki

ATP DISELDORF
Troicki u drugom kolu turnira u Diseldorfu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Diseldorfu pošto je danas na startu savladao Amerikanca Majkla Rasela sa 2:1 u setovima – 3:6, 6:3, 6:4.
Bio je to prvi medjusobni duel 44. i 97. tenisera sveta, a Troicki je, slično kao u većem delu sezone, igrao sa mnogo oscilacija.
Prvi set obeležen je sa četiri brejka odmah na početku, Amerikanac je kasnije bio sigurniji i zasluženo poveo sa 1:0, ali je Troicki u pravom trenutku podigao igru i nametnuo odgovarajući tempo, ponajviše zahvaljujući odličnom servisu.
Dobio je drugi set istim rezultatom, a u trećem je srušio otpor sedam godina starijeg Amerikanca u devetom gemu, kada je poveo sa 5:4 i rutinski okončao susret nakon neštio manje dod dva sata igre, iskoristivši drugu meč loptu.
U borbi za četvrtfinale Troicki igra protiv Slovenca Grege Žemlje, koji je pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 5:7, 6:0, 6:2.
Turnir u Diseldorfu, na kojem je Janko Tipsarević prvi nosilac, igra se za ukupan nagradni fond od 467.800 evra.
Tipsarević je slobodan u prvom kolu, a njegov rival na startu je kvalifikant, Argentinac Gvido Pelja, koji zauzima 103. mesto na ATP listi.

Povezana vest:  SKANDAL, Transparent "Srbe na vrbe" osvanuo na ulazu u Split