majska nagrada 2Ministarka omladine i sporta Alisa Marić na dodeli Majskih nagrada

Sportski savez Srbije dodelio je danas u Domu narodne Skupštine, u prisustvu ministarke omladine i sporta prof. dr Alise Marić Majske nagrade sportistima, sportskim savezima i stručnjacima za izuzetne rezultate u razvoju i promociji sporta.
Prva dama srpskog sporta uručila je nagrade zajedno sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Aleksandrom Šoštarom, Milici Mandić , Andriji Prlainoviću, Asmiru Kolašincu, Marku Novakoviću i Ivani Maksimović.
Čestitajući ovogodišnjim dobitnicima, ministarka Marić je istakla da su oni pokazali da sport u Srbiji još uvek ide uzlaznom linijom i da su naši uspešni seniori dobili dostojne naslednike.
Marićeva je naglasila da je Srbija zemlja sporta, kao i da su za to zaslužni svi prisutni dobitnici Majske nagrade, ali i oni koje će ona motivisati da je trudom, odricanjem i predanošću u narednim godinama osvoje.
Ona je podsetila na neke od kapitalnih akcija koje je pokrenulo Ministarstvo omladine i sporta:
-Akcija Sport u škole koju već mesecima sprovodimo sa Savezom za školski sport je vrlo ozbiljan i zahtevan poduhvat. On se tiče kontinuiteta u nizu gradova i opština, a ne jednog događaja, koji se sprovodi zarad zravlja novih generacija. Ovaj projekat zapošljava profesore fizičkog vaspitanja širom Srbije, profesore sa Biroa rada, a što je veoma važno, za decu je besplatan. Drago mi je da vidim da ova dugoročna akcija dobija sve više poklonika.Nikada nije kasno da se bilo ko uključi, svi su dobro došli-.
Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar naglasio je da je Majska nagrada najveće društveno – sportsko priznanje u Srbiji, kao i da je veliki broj ovogodišnjih kandidata potvrda da srpski sport ide pravim putem i ima dobre rezultate.
Nagrade za životno delo dobili su Dragan Džajić, Srđan Ilić, Dragoljub Milošević, Milan Obućina i Milica Stojadinović, dok su u neolimpijskim sportovima priznanje dobili automobilista Dušan Borković i vazduhoplovac Zoran Katanić.
Majska nagrada u kategoriji paraolimpijaca uručena je evropskom šampionu u bacanju čunja Željku Dimitrijeviću i bacaču koplja Milošu Grlici, a pored zlatne olimpijke Milice Mandić nagrađeni su i Andrija Prlainović (vaterpolo), Asmir Kolašinac (ateltika), Marko Novaković (kajak) i Ivana Maksimović (streljaštvo).
U kategoriji sportskih funkcionera ovogodišnji laureati su Snežana Pajkić – Jolović, Rajko Baltić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, Dušan Dimitrijević, Jovan Pavlović – Bojadžić, Dragan Životić i Besim Ejupović.
Nagrađeni u kategoriji sportskih novinra su Miodrag Miša Stojanović, Ivan Cvetković i Aleksandar Kovandžić, priznanje za najboljeg sportskog stručnjaka pripalo je Miriban Maksimović , Draganu Jovićui Rifatu Zilkiću, dok su najbolji pedagoški radnici Dragan Koković, Goran Kasum i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović.
„Majska nagrada“ u kategoriji republičkih granskih sportskih saveza dodeljena je Tekvondo asocijaciji Srbije i Paraolimpijskom komitetu Srbije, a nagrađeni su i sportski savezi Kosova i Metohije, opština Petrovac na Mlavi i Topola, kao i Pokrajinski savez za sport i medicinu sporta.
Dodeli Majskih nagrada prisustvovali su i državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin i pomoćnik ministra za sport mr Dragan Atanasov, koji su uručili neke od nagrada ovogodišnjim dobitnicima.

Povezana vest:  NHL, četvrtak 7. januar