alisa maric minis

Kina investira u srpski sport

Na sastanku delegacija Srbije i Kine na Ministarskoj konferenciji za sport u Berlinu dogovorena je bliska saradnja dve zemlje u oblasti sporta, prenelo je Ministarstvo omladine i sporta Srbije.
-Susret predstavnika Srbije i Kine na ministarskoj konferenciji u Berlinu otvorio je vrata budućim kineskim investicijama u srpski sport. Kineski ministar za sportsku administraciju Peng Liu, ujedno predsedavajući nacionalnog Olimpijskog komiteta, naveo je da će Kina i Srbija, u duhu iskrenih prijateljskih odnosa, od sada koračati zajedno u sferi sporta – saopštilo je ministarstvo omladine i sporta.
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić, sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem i pomoćnikom ministra Draganom Atanasovim, učestvuje na tradicionalnoj, Petoj ministarskoj konferenciji u Berlinu, posveaenoj sportu i fizičkoj edukaciji.
Na ovom eminentnom skupu, koji je svečano otvorila nemačka kancelarka Angela Merkel, učestvuju predstavnici više od 100 zemalja sveta, odnosno brojne nevladine sporske organizacije.
U razgovorima šefa srpske delegacije, ministarske Marić, i kineskog ministra za sportsku administraciju Penga Liua postavljeni su temelji nove ere bliskih odnosa koja podrazumeva razmenu sportskih znanja, zajedničku platformu povodom značajnih pitanja sportske diplomatije, ali i potencijalna ulaganja u srpsku sportsku infrastrukturu.
U daljim bilateralnim susretima na ministarskom nivou otvorene su mogućnosti bliže saradnje sa Švajcarskom i Azerbejdžanom. Delegacija Srbije razgovarala je i sa predstavnicima sportskog odeljenja Interpola.
Delegacija Srbije na ovoj izuzetno važnoj međunarodnoj konferenciji imaće zvanične susrete i sa delegacijama Nemačke i Brazila.

Povezana vest:  KUGLANJE, Juniori i juniorke Banata ekipni šampioni Srbije