tamas kajdoci 1
DIZANJE TEGOVA
Tamaš Kajdoči osvojio prve evropske medalje za Srbiju
 
Ovo su prve evropske medalje u dizanju tegova za našu zemlju. Tamaš Kajdoči, rekorder, prvak i reprezentativac Srbije, predvođen nacionalnim trenerom Stipanom Vertom, osvojio je tri medalje za našu zemlju na evropskom prvenstvu za mlade do 17 godina.
Tamaš Kajdoči, član KDT Spartaka iz Subotice, na Evropskom prvenstvu za mlade do 17 godina koje je održano u Čehanovu (Poljska), od 27. aprila do 3. maja 2014. godine, u kategoriji preko 94 kg, osvojio je jednu srebrnu i dve bronzane medalje.
U disciplini trzaj je osvojio srebrnu medalju sa podignutih 155 kg. U izbačaju je podigao 185 kg i osvojio bronzanu medalju. U ukupnom plasmanu, u totalu je ukupno podigavši 340 kg, osvojio još jednu bronzanu medalju.
Koliko je ovo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre mladih bilo kvalitetno, najbolje svedoče čenjenice da je ruski takmičar koji je osvojio drugo mesto, podigao samo jedan kilogram više od Tamaša, a prvoplasirani jermenski takmičar je oborio nove svetske rekorde.
Srbija je imala još jednog predstavnika na ovom takmičenju. Mišel Gvozdenović, takmičar KDT Jedinstva iz Novog Bečeja, osvojio je u kategoriji 85 kg, odlično 16. mesto sa podignutih 225 kg (100, 125).
Tamaš Kajdoči je ponovo oborio rekorde Srbije, a prema kategorizaciji za vrhunske sportiste Republike Srbije ostario međunarodni rang u seniorskoj konkurenciji. Nakon završetka procesa kvalifikacija na drugim kontinentima, znaćemo da li Srbija ima predstavnika na Olimpijskim igrama mladih koje se održavaju ove godine u avgustu u Kini.
Savez Srbije za dizanje tegova izražava veliku zahvalnost ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na poverenje u naš rad i pomoći koja nam je pružana. Značajna podrška je takođe pružena od Sportskog saveza Subotice. Tako su donete prve evropske medalje u istoriji našeg saveza.
Iskrene čestitke Tamašu i Vertu, njihovim porodicama i KDT Spartak.
tamas kajdoci 2
Povezana vest:  ŠAH, Turski šahista Suat Atalik pobednik takmičenja Srebrno Jezero