trener plavsic puleniKAJAK
Pozitivni utisci učinka reprezentacije u Italiji, forma se tempira za EŠ

Sa dve medalje srebrnog sjaja što je svrstalo Srbiju na 14 mesto, kajakaši su napustili italijanski Milano. Plasman na sedmo mesto u konkurenciji 38 nacija, kada je u pitanju broj sakupljenih bodova na prvom ovosezonskom svtskom Kup-u solidan je uspeh sa početak sezone. Selektor nacionalne selekcije Miroslav Rodić sabira utiske posle povratka iz Italije.
-Na takmičenju su zablistale dve posade sestre Moldovan i dvosed Boltić, Torubarov. U konkurenciji jednoseda konkurencija je bila žestoka. S druge strane neke ključne države nedostajale su u grupnim posadama. Generalno rezultat, za nijansu slabiji nego prošlogodišnji kada je u Segedinu na startu sezone osvojeno pet medalja. To možemo tumačiti na dva načina. Jedan je da su naše posade slabije u odnosu na konkurenciju, a drugi realniji je da naša ekipa nije u takmičarskoj formi što u ovom trenuktu nije zabrinjavajuće. Prošlu sezonu smo otvorili sa 9 medalja na dva svetska Kup-a a završili SP sa jednom medaljom. Svakako da bi bilo bolje za sve nas da ove sezone bude obrnuto-mišljenja je selektor.
Selektor je mišljenja da je na trenerima zadatak da podese formu takmičara za EŠ u Brandenburgu i SP u Moskvi.
-Neuspeh nekih posada nije alarmantan već treba tempirati formu za najvažnija takmičenja. To se pre svega odnosi naše najbolje jednosedaše Marka Tomićevića i Dalmu Ružičić Benedek koji nisu u formi zavodovaljavajućeg niova. S druge strane sprinetri, pogotovo u jednosedu su imali fantastične trke.
Rok za prijavu za treći SK u Segedinu je 8 maj. Selektor će dan pre toga imati sastanak sa trenerima reprezentativnih posada. U Mađarskoj će na osnovu ostvarenih rezulatat biti poznat sastav reprezentacije za EŠ u Brandenburgu.
-Posle nekoliko nepredviđenih situacija što se tiče rezultata na izbornoj kontroli za reprezentaciju treba da se dogovorimo šta ćemo za EŠ u Nemačkoj. Dilema u pogledu muškog četverca je rešena.Ostaje još nekoliko nepoznanica koje moramo rešiti pred takmičenje na kome ćemo dobiti reprezentaciju za seniorski šampionat u Nemačkoj-rekao je na kraju razgovora selektor kajakaške reprezentacije Miroslav Rodić.

Povezana vest:  Izvanredno izdanje Vasića i Beđika u polufinalu Lucerna

MOLDOVANKE PRIŽELJKUJU MEDALJU NA 500m, ČETVERAC PUTUJE NA EŠ

Sestre Moldovan su nastavile kontinuitet osvajanja odličja na velikim takmičenjima. Milano je već prošlost, a Nikolina i Olivera su se posle povratka u Beograd, okrenule sledećem izazovu koje ih čeka u Segedinu.
-Nadamo se da ćemo biti još uspešnije. Nadam se A finalu u jednosedu sprinta. Želja nam je da konačno u dvosedu na 500m osvojimo medalje što je ove godine prioritet. Naravno medalja u dvosedu sprinta se podrazumeva. U Italiji nam je bilo prvo takmičenje i trebalo bi da u Mađarskoj sve bude mnogo bolje-optimista je Nikolina Moldovan.
Dilema je rešena u muškom četvercu. Posada u sastavu Boltić, Torubarov, Holpert i Terzić posle rezultata iz Milana, siguran je putnik za EŠ u Nemačkoj. Osvajači srebra iz Milana, momci u dvosedu Boltić i Torubarov priželjkuju da će osim četverca imati priliku da veslaju još jednu disciplinu.
-Četverac na 1000m nam je glavni cilj i glavna disicplina. Mislim da ćemo veslati i dvosed na 500m jer smo pokazali da vredimo. Imamo i rezervnu varijanu u sprintu na 200m ali pred nama je još tri nedelje tako da ćemo razraditi do detalja naš plan nastupa u Segedinu-otrkiva planove Boltić.

Povezana vest:  Premijera serije "Ljudsko telo: Neobične priče" na TLC kanalu