mos prijem LEN 3Premijer i ministarka omladine i sporta razgovarali sa predsednikom LEN-a

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić razgovarali su sa predsednikom Evropske federacije vodenih sportova (LEN) Paolom Barelijem, koji boravi u našem glavnom gradu povodom ovogodišnjeg finalnog turnira Lige šampiona u vaterpolu.
.Vaterpolo je jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji i ovaj turnir je deo naših priprema za Evropsko prvenstvo u ovom sportu koje će u Beogradu biti održano 2016. Godine – rekao je premijer Dačić ističući da Vlada Srbije nastoji da, u skladu sa finansijskim mogućnostima, stimuliše razvoj sporta.
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić je, podsećajući na slavnu tradiciju vaterpola u našoj zemlji, izrazila zadovoljstvo što se u Srbiji održavaju najveća vaterpolo takmičenja Starog kontinenta, dok je predsednik LEN -a Bareli istakao da dobra organizacija ovogodišnjeg turnira Final-four Lige šampiona doprinosi daljoj afirmaciji vaterpola i promociji Srbije.
Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsednik Sportskog saveza Srbije, naš legendarni vaterpolista Aleksandar Šoštar, premijeru Dačiću je uručena Plaketa Evropske federacije vodenih sportova.

Povezana vest:  SKIJANJE SVETSKI KUP, Nova pobeda Vonove u spustu