SDV - Prvenstvo Srbije MSG i ZSG po kategorijama 2013GIMNASTIKA
Jelena Stamenković i Žarko Atanasovski prvaci Srbije

Žarko Atanasovski (Sokolsko društvo Vojvodina, Novi Sad) i Jelena Stamenković (Džimfit, Niš) osvojili su seniorske titule na Šampionatu Srbije u gimnastici u Kostolcu u pojedinačnom višeboju. Atanasovski je osvojio po spravama zlatne medalje na razboju i vratilu, dok je u na karikama osvojio srebro. Na karikama i u parteru najbolji je bio Miloš Paunović (Niš), dok je u preskoku slavio Bojan Dejanović (Vojvodina) a na konju sa hvataljkama Robert Mesaroš (Vojvodina). Stankovićeva je bila prva na gredi, u preskoku i u parteru, dok je srebrnu medalju osvojila u vežbi na razboju, gde je pobedila Aleksandra Rajčić (Vojvodina).
Gimnastički savez Srbije organizaciju šampionata poverio je Partizanu iz Kostolca, a učestvovalo je 11 klubova: Sokolsko društvo Vojvodina (Novi Sad), Gimnastički klub Niš, Gimnastički klub Džimfit (Niš), Sportska organizacija Partizan (Kostolac), Dečiji gimnastički klub Napredak (Kruševac), Gimnastički klub Sevojno, Gimnastički klub Beograd, Gimnastički klub DIF (Beograd), Sokolsko društvo Sremska Mitrovica, Sokolsko društvo Soko (Zrenjanin) i Gimnastičko društvo Partizan-Železničar (Subotica).
Najuspešniji klub bio je Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada koje je osvojilo seniorske titule i u muškoj i u ženskoj sportskoj gimnastici.. Drugi je, po broju trofeja Džimfit iz Niša a treća Sportska organizacija Partizan iz Kostolca.
Plasmani – seniori, višeboj, ekipno: 1. Vojvodina, 2. Niš. Pojedinačno: 1. Atanasovski (Vojvodina), 2. Paunović (Niš), 3. Dejanović (Vojvodina).
Juniori, ekipno: 1. Vojvodvina, 2. Niš. Pojednačno: 1. Mrđenović (Vojvodina), Veličkovič (Niš), 3. Vefić (Partizan, Kostolac).
Kadeti, ekipno: 1. Vojvodina, 2. Partizan. Pojednačn: 1. Jurković, 2. Danilović, 3. Raković (svi Vojvodina).
Seniorke, ekipno: 1. Vojvodina. Pojedinačno: 1. Stamenković (Džimfit), 2. Rajčić, 3. Čolić (obe Vojvodina).
Juniorke, ekipno:1. Džimfit. Pojedinačno: 1. Mrđenović (Vojvodina), 2. Spasov (Beograd), 3. Živadinović (Džimfit).
Kadetkinje: 1. Vojvodina. Pojedinačno:1. Kuzmanović, 2. Kočić, 3. Kunović (sve Vojvodina).
Pionirke, ekipno: 1. Beograd, 2. Napredak (Kruševac), 3. Sevojno. Pojedinačno: 1. Đurđević, (Vojvodina), 2. Vančik (Sremska Mitrovica), 3. Stanković (Napredak).

Povezana vest:  BADMINTON, ZAVRŠEN 36th YONEX HUNGARIAN INTERNATIONAL 2011 I SAJAM SPORTA U KRAGUJEVCU