zo vilfrid conga

Conga drugi polufinalista Rolan Garosa, ispao Federer

Francuski teniser Žo Vilfred Conga plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas u četvrtfinalu bio bolji od Švajcarca Rodžera Federera sa 3:0 (7:5, 6:3, 6:3). Meč je trajao sat i 53 minuta. Francuz je u prvom setu imao zaostatak brejka, ali je do kraja tog perioda igre uspeo dvaput da uzvrati i tako dođe do prednosti.
U drugom setu Conga je odmah na početku uspeo da oduzme servis Federeru, koji do kraja tog perioda igre nije bio ni blizu da napravi brejk.
Drugi nosilac na Rolan Garosu u trećem setu imao je brejk zaostatka, ali je to veoma brzo uspeo da vrati, međutim, Francuz je još dvaput oduzeo servis Federeru i tako, mnogo lakše od očekivanog, izborio
plasman u polufinale. U polufinalu drugog Gren slema sezone, Conga će se sastati sa Davidom Fererom iz Španije, koji je pobedio sunarodnika Tomija Robreda sa 3:0.
U preostala dva četvrtfinala, sutra će se sastati prvi teniser sveta Novak Đoković i Nemac Tomi Has, kao i Španac Rafael Nadal i Švajcarac Stanislas Vavrinka. 

Povezana vest:  Krunić igra protiv Peng u prvom kolu Rolan Garosa