Asmir Kolasinac najveca zvezdaAsmir Kolašinac najveća zvezda Međuopštinskih omladinskih sportskih igara

Danas, 27.juna održana je konferencija za štampu, u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, povodom 50-tih Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.
Organizacija jubilarnog izdanja najmasovnije manifestacije amaterskog sporta na Balkanu poverena je gradu Prijepolje. Omladinske sportske igre (MOSI) održaće se od 3. do 7. jula u Prijepolju. Na igrama će učestovati preko 3000 sportista iz tridesetak gradova Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Na konferenciji za štampu prisustvovali su: državni sekretar sa sport, Predrag Peruničić, direktor saveza sporta, Jasminko Pozderac, predsednik opštine Prijepolja, Emir Hašimbegović, predsednik skupštine opštine, Vukosav Tomašević, generalni sekretar ASS-a, Slobodan Branković. Od sportista su prisustvovali Vlada Divac, i naš šampion u bacanju kugle, Asmir Kolašinac.
Osim vrhunskog takmičenja, na sportskim igrama, biće organizovan i jako bogat društveni program. Svake večeri održavaće se koncerti i festivali sportskog filma.
Ovom prilikom, Asmir Kolašinac, otkazao je Dijamantsku ligu u Lozani, kako bi mogao da baca kuglu u Prijepolju, i da prisustvuje jednom velikom spektaklu kao što će biti Međuopštinske omladinske sportske igre.
Predsednik skupštine i opštine, zahvalili su se Atletkom savezu Srbije na velikoj pomoći u organizaciji izgradnje moderne atletske staze, kao i donaciji u vidu opreme, koja će ostati u Prijepolju, u vrednosti od oko 30 000 eura.
Otvaranje sportskih igara održaće se 3.jula u 17h, igre će otvoriti Premijer Srbije, gospodin Ivica Dačić.

Povezana vest:  RAGBI 13, Hadžić objavio širi spisak za dvomeč sa Libanom