ice hockeyHOKEJ NA LEDU
Pripremna utakmica za SP Divizije II Grupa A (Zagreb, 14-20. april): SRBIJA – HK Maribor 6:5

Seniorska reprezentacija Srbije u hokeju na ledu pobedila je ekipu slovenačkog Maribora rezultatom 6:5 (2:2, 4:1, 0:2) u pretposlednjoj proveri pred start Svetskog prvenstva divizije II, grupe A, koje u nedelju počinje u Zagrebu.
Naša reprezentacija nije briljirala u meču protiv slovenačkog tima, što je posebno bilo izraženo u prvoj i dobrim delom druge trećine. ‘Orlovi’ su do pobede stigli u poslednjih šest minuta drugog perioda kada su zaostatak od 2:3 sa četiri brza pogotka pretvorili u ogromnih 6:3, koje gosti u poslednjoj deonici nisu uspeli da stignu.
Tri pogotka za reprezentaciju Srbije postigao je Miloš Babić, dva puta strelac je bio Nemanja Janković, a jednom Stefan Ilić. Sa druge strane, ‘het-trik’ za ekipu Maribora postigao je Aleš Remar, dok su se u strelce upisali Marko Ferlež i Martin Potočnik.
Poslednju proveru pred start Svetskog prvenstva naša reprezentacija će imati u utorak, 9. aprila (15.15h, hala „Pionir“), takođe protiv Maribora.
Svetsko prvenstvo za seniore u hokeju na ledu divizije II, grupa A održaće se od 14. do 20. aprila 2013. godine u Zagrebu. Pored domaće selekcije i našeg nacionalnog tima na turniru u glavnom gradu Hrvatske učestvovaće i reprezentacije Australije, Belgije, Islanda i Španije.

Povezana vest:  Nju Ingland Petriotsi osvojili Supebol