GIMNASTIKA ARHIVA

GIMNASTIKA
„Vidovdanski turnir – olimpijske nade““ u Kruševcu u znaku Vojvodine

Kruševac je bio domaćin „Vidovdanskog turnira- olimpijske nade top 15“ na kome su po pozivu selektora juniorskih reprezentacija Vladimira Drakulića (muška gimnastika) i Aleksandra Pandurova (ženska gimnastika) učestvovali najbolji mladi srpski gimnastičai i gimnastičarke.
Najviše uspeha imali su takmičari i takmičarke novosadske Vojvodine. U tri ženske kategorije u višeboju Novosađanke su osvojile dva prva mesta a kod gimnastičara pripala im je titula u jednoj kategoriji.
Kod gimnastičarki u prvoj kategoriji u višeboju slavila je Anđela Đurđević (Vojvodina, Novi Sad) koja je trijumfovala u pojednačnim finalima na svim spravama (preskok, razboj, parter i greda).
U drugoj kategoriji slavila je u višeboju Dejana Kuzmanović (Vojvodina) uz, takođe, četiri pobede po spravama.
Kristina Živadinović iz niškog Džimfita pobedila je u višeboju i osvojila prva mesta u finalu po spravama u trećoj kategoriji.
U konkurenciji gimnastičara, u prvoj kategoriji pobedio je Vlada Raković (Vojvodina), a slavio je u finalu na razboju, u preskoku i u parteru. Kristijan Gomboš (Partizan, Subotica) bio je prvi na konju sa hvataljkama, Nenad Đokić (Partizan, Kostolac) na krugovima, a Stefan Veselinović (Vojvodina) na vratilu.
U drugoj kategoriji pobednik višeboja bio je Petar Vefić (Partizan, Kostolac) uz prvo mesto u pojedinačnom finalu na konju sa hvataljkama. Nikola Jurković (Vojvodina) pobedio je u parteru, na krugovima, u preskoku i na razboju, dok je pojedinačno finale na vratilu pripalo Ivanu Dejanoviću (Vojvodina).
Rezultati pojedinčanog višeboja, gimnastičarke, prva kategorija: 1.Anđela Đurđević (Vojvodina) 66,500, 2. Aleksandra Stanković 37,800, 3. Mirjana Simonović (obe Napredak, Kruševac) 37,100.
Druga kategorija: 1. Dejana Kuzmanović 45,00, 2. Katarina Kunović 39,400o, 3. Lara Kočić (sve Vojvdina) 38,200.
Treća kategorija: 1. Kristina Živadinović (Džimfit, Niš) 43,100, 2. Milana Kitanović (Napredak, Kruševac) 38,900,3. Vanja Petrović (Vojvodina, N. Sad) 33,300.
Gimnastičari, prva kategorija: 1. Vlada Raković 68,900, 2. Stefan Veselinović (obojica Vojvodina) 66,600, 3. Krstian Gomboš (Partizan, Subotica) 63,600.
Druga kategorija: 1. Petar Vefić (Partizan, Kostolac) 71,300, 2. Nikola Jurković 69,200, 3. Ivan Dejanović (obojica Vojvodina) 67,900.
Organizator je bio Gimnastički klub Napredak iz Kruševca.

Povezana vest:  Pet golova Putina na egzibicionom hokejaškom meču