pasos-srbijeSledeće nedelje pasoši Srbije za mlade sportiste iz RS

– Ministarka omladine i sporta Alisa Marić i ministarka porodice, omladine i sporta u vladi Republike Srpske Nada Tešanović najavile su danas u Banjaluci da će sledeće nedelje, u prisustvu premijera Ivice Dačića, biti uručeni pasoši Srbije desetorici mladih sportista iz RS.
-Ovo je još jedna od uspešnih zajedničkih aktivnosti dva ministarstva, koja je pre svega značajna za mlade i uspešne sportiste. Izuzetno smo zadovoljni što smo tim mladim ljudima na ovaj način otvorili mnoge mogućnosti za napredak u sportskom i svakom drugom smislu – rekla je Marićeva.
Dve ministarke razgovarale su uoči zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske, koja je održana danas u Banjaluci.
-Pasoše Srbije dobiće sportisti čiji su rezultati preporuka, oni koji su bili ili jesu stipendisti Republike Srpske i još dvoje mladih perspektivnih sportista – navela je Tešanovićeva.
Na sastanku je konstatovano da su sve aktivnosti koje su usaglašene Akcionim planom u oblasti omladine realizovane predviđenom dinamikom i da će već u avgustu, povodom Međunarodnog dan mladih biti održana zajednička volonterska akcija u oblasti ekologije.
Za septembar je planirana Evropska omladinska mirovna konferencija u Banjaluci, sa ciljem umrežavanja omladinskih mirovnih radnika i pokretanja zajedničkih inicijativa i kampanja, koja će okupiti 45 omladinskih ambasadora mira i omladinskih mirovnih radnika iz regiona i zemalja članica Saveta Evrope, kao i predstavnike Saveta Evrope i ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crvena zvezda BN Bos dovela šestoricu igrača, Partizan trojicu u prelaznom roku!