Zoran FrencZoran Frenc potvrdio titulu državnog prvaka u vazduhoplovnom jedriličarstvu

Na sportskom aerodromu „Ečka“ kraj Zrenjanina od 5. do 14. jula leteli su najbolji jedriličari Srbije i nakon pet takmičarskih dana, dobili smo novog – starog državnog prvaka. Zoran Frenc iz Aerokluba „Vaja“ iz Beograda, osvojio je 1. mesto i tako potvrdio primat koji ima u ovom vazduhoplovnom sportu poslednjih nekoliko godina.
Dva takmičarska dana su zbog loših vremenskih uslova otkazana, ali preostalih pet je bilo dovoljno da se formira konačan poredak na 59. Državnom prvenstvu u vazduhoplovnom jedriličarstvu. Pored prvoplasiranog Zorana Frenca, drugo mesto je osvojio Predrag Bogdanović iz istog kluba, dok se na trećoj poziciji, sa vrlo malim bodovnim zaostatkom, našao Aleksandar Diklić iz AK „Zrenjanin“.
Na prvenstvu je učestvovalo ukupno jedanaest takmičara, od kojih dva gosta iz Slovenije. Najbrojnija je bila ekipa AK „Vaja“ iz Beograda sa šest članova, a u odnosu na prethodna prvenstva pojavila su se i nova takmičarska lica: Srđan Sad, Sreten Karapandžić i Miloš Ilić.
Zoranu Frencu je ovo treća za redom titila državnog prvaka. Zoran je 2011. godine proglašen za najboljeg sportistu Vazduhoplovnog saveza Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu, a od 2008. godine je neprekidno među trojicom najboljih sportista u ovoj grani sporta. Zoran svojim odličnim rezultatima nastavlja tradiciju svog oca Žive Frenca, doajena srpskog jedriličarstva.

Povezana vest:  MAČEVANJE, Romana Caran i Miljan Kovačević pobedili u Zagrebu, Ana Sel druga