padobran 11PADOBRANSTVO
Đurićeva, Korać i „Grifon“ najbolji u Jagodini

Članica kluba „Nebeske vidre“ Vojska Srbije, Radmila Đurić i član ekipe MUP „Grifon“ iz Smedereva Radoslav Korać, pobednici su 14. memorijalnog padobranskog kupa „Goran Ostojić i svi pali borci“, koji je danas završen na sportskom aerodromu Barutana u Jagodini.
U konkurenciji 11 ekipa i ukupno 44 takmičara iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Vojske Srbije, Bugarske i Makedonije, prvo mesto pripalo je ekipi MUP „Grifon“ iz Smedereva, drugo „Nebeske vidre“ Vojska Srbije i treće A.K „Prijedor“.
Individualno, iza Koraća, plasirali su se Draško Lajić iz Prijedora i Goran Denkovski iz Kumanova (Makedonija).
U ženskoj konkzrenciji, iza Đurićeve, u konačnom poretku su Svetlana Simić, članica kluba „Naša krila“ iz Paraćina i Bugarka Ina Gitel, članica kluba „Montana“.
Takmičenje je održano u disciplini skok na cilj sa 1.000 metara, a boduje se za državnu reprezentaciju i sportistu godine.
Generalni sekretar „Grifona“ i član Organizacionog odbora Slobodan Boban Marković izjavio je Tanjugu da je takmičenje „proteklo u najboljem redu, a organizacija sjajna“.
Predsednik Aero kluba Jagodina, koji je organizator takmičenja, profesionalni pilot Miladin Stevanović istakao je da je Kup „Goran ostojić i svi pali borci“ jedno od najmasovnijih u takmičenju padobranaca u Srbiji i ovom delu Evrope.
„Takmičenje se održava u jednoj disciplini, ali je jače od državnog šamponata. Takmičari su ostvarili dobre rezultate, a i vreme nas je poslužilo. Ovo takmičenje je značajno za Jagodinu, za naš klub, jer se drugi put održava na našem sportskom aerodromu, koji je nukleus budućeg poslovno sportskog aerodroma, od velike važnosti za privredu i turizam Jagodine i ovog dela Srbije“, ocenio je Stevanović.
Prošle godine na ovom takmičenju težze se povredio padaobranac Srba Savić (59) iz Ćuprije i on je ove godine bio među sudijama, a lakše Aleksandar Pavlović (33) iz Beograda.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Kraj karijere za olimpijskog pobednika Pol Ham