sala za igru

Treća pobeda Novaka Čabarkape

Subotički FIDE majstor Novak Čabarkapa zabeležio je danas i treću pobedu na Omladinskom prvenstvu Srbije u Donjem Milanovcu. Čabarkapa je belim figurama savladao Branislava Kiproskog i s tri poena vodi na tabeli. Remijem su završene preostale partije trećeg kola: Radovanović-Milovan Ratković, Banović-Miloje Ratković, Mladenović-Jovanović, Luković-Zajić, Radusinović-Jocev. 
Čabarkapa sada ima poen prednosti u odnosu na Zajića, Miloja Ratkovića, Lukovića i Jovanovića, a 1,5 poena više od Mladenovića i branioca titule Milovana Ratkovića. Četvrto kolo igra se od 17.00 a najvažnije partije su Zajić-Čabarkapa i Jovanović-Luković. 
Od 17.00 igra se i treće kolo na turniru omladinki, a u zaostaloj partiji prvog kola Adela Velikić je pobedila Maju Milanović i preuzela vođstvo na tabeli kao jedina igračica s maksimalnim učinkom u prva dva kola. 
Omladinski šampionat Srbije u Donjem Milanovcu završava se 21. avgusta, a pobednici u obe konkurencije stiču pravo nastupa na najvažnijim međunarodnim takmičenjima u 2014. godini.

Povezana vest:  KUGLANJE, Ženska omladinska reprezentacija Srbije osvojila peto mesto na Šampionatu sveta u Rijeci