vanja udovicic kzn sos

Udovičić kandidat za ministra omladine i sporta

Poznati vaterpolista Vanja Udovičić kandidat je za ministra omladine i sporta. Udovičić, koji je zajednički kandidat SNS i SPS za to mesto, rekao je Tanjugu da je kandidaturu prihvatio posle razgovora sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Nebojškom Stefanovićem.
„Posle reazgovora s Vučićem i Stefanovićem odlučio sam da prihvatim mesto kandidata za ministra sprota, kao nestranačka ličnost u dogovoru dva partije – SPS i SNS“, rekao je on.
Udovičić nije želeo da govori o prvim potezima koje namerava da povuče, rekavši da za sada ne želi da izlazi sa konkretnim predlozima, jer smatra da prvo treba da se oformi celokupni tim, odnosno celokupna vlada.
-Još uvek sam samo kandidat. Imam neka opažanja, ideje koje bih želeo da sprovedem, ali otom potom – rekao je Udovičić.
Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i jedan od najboljih vaterpolista sveta u poslednjoj deceniji Vanja Udovičić rođen je 12. septembra 1982. godine u Beogradu.
Karijeru je počeo u Partizanu, za koji je igrao do 2003. godine, a zatim je prešao u Jadran iz Herceg Novog.Posle dve godine provedene u tom klubu prešao je u italijanski Posilipo, a nakon toga put ga je vodio u Pro Reko i zagrebačku Mladost.
Od 2012. nastupa za Radnički iz Kragujevca.
Sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2004. u Atini i bronzane na OI 2008. u Pekingu i četiri godine kasnije u Londonu.
Udovičić je sa reprezentacijom dva puta bio svetski šampion, 2005. godine u Montrealu i četiri godine kasnije u Rimu. Na svetskim šampionatima osvojio je i još po jednu srebrnu i bronzanu medalju.
Tri puta je osvajao titule evropskog šampiona, 2003. u Kranju, 2006. u Beogradu i 2012. u Ajndhovenu. Sa evropskih prvenstva ima još po jedno srebro i bronzu. Sa Pro Rekom bio je dva puta prvak Evrope, a osvojio je Kup Evrope sa Radničkim ove godine. Udovičić je 2010, u izboru Svetske plivačke i vaterpolo federacije (FINA) i magazina Evropske vaterpolo federacije (LEN) izabran za igrača godine. Za državni tim Srbije do sada je odigrao 289 utakmica i postigao 360 golova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd i Pionir igraće za bronzu u Ligi šampiona