Jovanovic i Udovicic

Udovičić i Jovanović obišli Zavod za sport

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i hrvatski ministar prosvete, nauke i sporta Željko Jovanović obišli su danas Zavod za sport i medicinu sporta u Beogradu i razgovarali o predstojećoj fudbalskoj utakmici Srbije I Hrvatske.  Udovičić je rekao da je Zavod za sport i medicinu sporta vodeća ustanova tog tipa u regionu i da će težiti da uspostavi saradnju sa hrvatskim zavodom. 
On je pozvao navijače na korektno ponašanje, na večerašnjoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Srbije i Hrvatske koja se od 20.45 igra na stadionu Crvene zvezde. 
-Želimo da pokažemo da je Srbija svet i da i u sportu ima kulture. Nadam se da će se večeras razočarati moj kolega i da će reprezentacija Srbije trijumfovati u meču – rekao je Udovičić. 
Upitan da li zna zbog čega je vlasnik Čelsija Roman Abramović došao u Beograd, Udovičić je rekao da misli da je ruski milijarder doputovao zbog nekog fudbalera. 
-Takav sportski radnik i treba da dođe na ovakav događaj i voleo bih da ga vidim. Ali, mislim da njega interesuje dovođenje igrača i da je zbog toga došao u Beograd – rekao je on. 
Hrvatski ministar prosvete, nauke i sporta Željko Jovanović rekao je da je impresioniran Zavodom za sport i medicinu sporta u Beogradu i da veruje da i njegova zemlja može da unapredi rad tamošnjeg Zavoda. On je rekao da je večerašnja utakmica praznik sporta. 
-Očekuje nas praznik sporta i verujem da na stadionu neće ništa drugo osim sportskog navijanja. Uveren sam u pobedu Hrvatske – rekao je Jovanović i čestitao Udovičiću na imenovanju. 
Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Jasminko Pozderac rekao je da se nada saradnji sa hrvatskim Zavodom i da su za njih „uvek vrata otvorena“. 

Povezana vest:  Lindzi Von izašla iz bolnice

FOTO: MOS