Marakana

Bjelić: Hrvatskim navijačima zabranjen ulazak na stadion

Načelnik Policijske uprave za Beograd Stevan Bjelić rekao je da će hrvatski navijači biti vraćeni sa stadiona Crvene zvezde ako pokušaju da uđu na večerašnju fudbalsku utakmicu Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine. 
-Fudbalski savezi Srbije i Hrvatske dogovorili su se da utakmici ne prisustvuju navijači Hrvatske, kao što nisu navijači Srbije prisustvovali utakmici u Zagrebu, u martu. Policija na graničnim prelazima neće dozvoliti hrvatskim navijačima da uđu u Srbiju – rekao je Bjelić.
-Takođe, kontrola će biti i na stadionu, gde će, ako se uoče, hrvatskim navijačima biti predočeno da ne mogu da prisustvuju utakmici – dodao je on. 
Utakmica Srbije i Hrvatske igra se večeras od 20.45 na stadionu Crvene zvezde, u osmom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.  Iz policije je saopšteno da je jedno odeljenje policije angažovano da posmatra stadion, da će 4.000 policajaca obezbeđivati utakmicu i bezbednosni prsten oko stadiona, kao i da će određeni broj policajaca biti u užem centru grada, gde će paziti objekte od vitalnog značaja. 
Takođe, policija će posle utakmice obezbeđivati trasu od stadiona do hotela „Hajat“, u kome je smeštena reprezentacija Hrvatske, a sutra odlazak reprezentacije Hrvatske iz Beograda, trasu od hotela do aerodroma Nikola Tesla. 

Povezana vest:  Šampion Partizan jedva se izvukao protiv Pazaraca