vanja udovicic mos

Udovičić: Srpskom sportu potreban zdrav kapital

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je jedan od prioriteta ministarstva na čijem čelu se nalazi rešenje pitanja privatizacije klubova.
-Predstoji nam rešavanje pitanja privatizacije kako bismo, pre svega, imali zdrav kapital u srpskom sportu, ne smemo dozvoliti da poreski obveznici pokrivaju naše ogromne gubitke – kazao je Udovičić u intervjuu Kuriru.
Prethodnih dana premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavili su privatizaciju sportskih klubova, a potom su čelni ljudi Partizana i Crvene zvezde istakli spremnost da što pre uđu u taj proces.
-Prvi potpredsednik je rekao pravu stvar, potrebne su zdrave promene, jer ovo što sad imamo više nije održivo. U narednom periodu izaći ćemo sa konkretnim rešenjima – poručio je Udovičić.
Kao jedan od glavnih zadataka u vrhunskom sportu Udovičić je naveo pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. 
Udovičić je dodao i da fižička kultura u školama i rekreativni sport zaslužuju mnogo više pažnje nego što je trenutno dobijaju.
-Novac nedostaje, to svi znamo, ali bojim se da nam nedostaje i novih i dobrih ideja. Tu prvenstveno vidim svoju ulogu. I te kako znam koji su problemi u sportu. Želim da pokrenem ljude i u državi i u sportskim savezima da rešavamo probleme, a ne samo da ih konstatujemo. Mladi nam odlaze iz zemlje, moramo stvoriti veće šanse za njih, bolje uslove, i zajedno sa ostalim kolegama učiniti sve da se otvaraju nova radna mesta – naveo je on.
Udovičić je istakao i da je svestan kako će biti pritisaka raznih interesnih grupa i lobija, ali je poručio da će oni biti neuspešni.

Povezana vest:  BADMINTON, BADMINTON, Petrović na poen od meča za medalju