mihael sumaher portret

Šumaher: Raikonen i Alonso eksplozivna ‘mešavina’

Sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 Nemac Mihael Šumaher ocenio je dolazak Kimija Raikonena u Ferari kao veliko pojačanje za taj tim.
-Ferari sa Alonsom i Raikonenom dobiće pravu ‘eksplozivnu mešavinu – rekao je Šumaher koji je osvojio pet od svojih sedam titula vozeći za Ferari.
On je naglasio da će za navijače ovaj dvojac Ferarija biti „pravi vatromet“, a za protivnike težak izazov.
Raikonen, koji je u sredu predstavljen kao novi timski kolega Alonsa za sledeću sezonu, zarađivaće oko 20 miliona evra godišnje u Ferariju, dok će Brazilac Felipe Masa napustiti tim krajem sezone.
Tridesettrogodišnji Finac je jedini put u karijeri osvojio titulu svetskog prvaka sa Ferarijem 2007. godine, dok je Alonso dva puta bio svetski šampion – 2005. i 2006. Raikonen, koji vozi za Lotus, trenutno je četvrti u šampionatu sveta iza drugoplasiranog Alonsa i lidera Sebastijana Fetela, koji je na dobrom putu da osvoji četvrtu uzastopnu titulu, s obzirom da sedam trka pre kraja ma 53 boda. Četrdesetčetvorogodišnji Šumaher osvojio je poslednji put titulu 2004, a povukao se prošle godine, pošto je poslednje tri godine karijere proveo za volanom Mercedesa.

Povezana vest:  Otkazana Velika nagrada Australije