ZORANA ARUNOVIC SEKARIC JELENA ARUNOVIC VICESAMPIONKE SVETA

Jelena Arunović za katedrom u Sloveniji

Jelena Arunović, trener svetske šampionke i vicešampionke Zorane Arunović, održala je, na poziv Olimpijskog komiteta Slovenije, nekoliko predavanja na seminaru u Ljubljani.
– Moje teme su bile „Teorijske osnove sportskog treninga sa aspekta streljačkog sporta“,“Vrste pripreme i njihova uloga po etapama razvoja sportiste“, „Periodizacija sa praktičnim primerima iz sezone 2011/2012. i 2012/2013“ i „Metodika ispavljanja grešaka u tehnici“- objasnila je Jelena Arunović koja privodi kraju studije na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu.- U pitanju su stvari koje interesuju svakog stručnjaka i bile su korisne i da se razmene iskustva. U Sloveniji tradicionalno imaju dobru školu za pištolj i dosta kvalitetnih trenera.
Zorana i Jelena Arunović iskoristile su priliku i da gledaju utakmice košarkaša Srbije na Prvenstvu Evrope. Jelena Arunović, koja je pasionirani (i veoma dobar) fotoreporter na žalost nije uspela da napravi ni jedan snimak na utakmicama:
– Nisu nam dozvolili da unesemo foto aparat. Morali smo da ga ostavimo na ulazu u poseban boks. A baš smo se bile spremile za fotografisanje sa našim navijačima – objasnila je Jelena Arunović.
Zorana Arunović će prvi jak međunarodni ispit imati od 6. do 12. novembra u finalu Svetskog klupa u Minhenu. Plasirala se sa oba oružja – MK i vazdušnim pištoljem. Sa oba oružja (MK i vazdušni pištolj) gađaće i Andrija Zlatić a vazdušnim pištoljem Jasna Šakarić.
U muškoj konkurenciji MK puškom trostav učestvovaće Nemanja Mirosavljev, a u ženskoj sa oba oružja, MK i vazdušnom puškom Andrea Arsović, a samo vazdušnom puškom Ivana Maksimović.
– Za razliku od prošle godine, kada je zbog operacije slepog creva i žučne kese Zorana Arunović dosta kasno počela pripreme, ove sezone smo na vreme počele rad za finale Svetskog kupa – objasnila je Jelena Arunović.- U oktobru idemo za Bordo u trening kamp francuske reprezentacije gde smo se pripremale i uoči OI u Londonu, ukupno 22 dana. Imaju zatvoreno MK strelište za 25 i 50 m, kao i vazdušno strelište, a sve je opremljeno elektronskim metama. Sjajan je za pripreme, jer ima sve: atletske staze, teretanu, bazene, sale za borilačke sportove, fudbalski, košarkaški, odbojkaški i teniski teren, restoran, prostor za odmor, doktore, psihologe i fizioterapeute. Sve na jednom mestu, i kako se uđe u objekat u 8 ujutro, nema potrebe da se izlazi do 18 kada se aktivnosti i završavaju. Sjajno mesto, zato i vrlo rado tamo odlazimo. Ovo će nam biti treći put!
Zorana Arunović će gađati i u Bundes ligi za ekipu Fardorf?
– Prvo kolo Bundes lige je 18. oktobra. Već sam se dogovorila sa kolegama iz Zagreba da nam nameste elektronske mete u Hali sportova da bismo po povratku sa Bundes lige Zorana i ja mogle da odemo na mini pripreme u Zagreb. Teško je organizovati treninge za MK pištolj jer je za većinu strelaca sezona gotova još u avgustu, a Zorani tek predstoji glavno takmičenje, finale Svetskog kupa na kome gađa i malokalibarskim pištoljem. Iz Zagreba idemo u Split, na Salona open, što će nam dobar test za finale Svetskog kupa! Iz Splita ćemo ponovo u Zagreb, na još tri dana treninga MK pištoljem i – pravac Beograd. Poslednje pripreme su od 15. decembra kada se završi polusezona i idemo, kao i prošle godine u Kuvajt gde ćemo se takmičiti i trenirati sa oba oružja. Biće ugodnih 30 stepeni i radićemo i na otvorenom – rekla je na kraju Jelena Arunović, trener Zorane Arunović.

Povezana vest:  Stevan Jovanović i Tatjana Banjac pozlatili puške u atomskom skloništu