DANILO MIOKOVIC
STRELIČARSTVO
Mioković i Varga prošli među 96
 
Danilo Mioković (Pančevo) i Akoš Varga (Kastl arčeri, Temerin), srpski streličari prošli su među 96 takmičara koji nastavljaju nadmetanje na Šampionatu sveta u streličarstvu u Antaliji u Turskoj u disciplini kompaund (lukovi sa točkićima, složeni lukovi).
Mioković je u kvalifikacijama zabeležio rezultat od 684 kruga (338 i 346) i zauzeo 75. mesto, dok je Varga imao 682 kruga (340 i 342) i plasirao se na 82. poziciju u konkurenciji 102 učesnika.
Najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Džes Brodvoter  (SAD) od 713 krugova što je samo dva kruga manje od svetskog rekorda Kanađanina Perkinsa iz avgusta ove godine. Čak 28 streličara imalo je 700 i više krugova.
Mioković će se  u meču za plasman među 48 sastati u sredu  2. oktobra sa Markusom Laubeom iz Nemačke koji je bio 38. u kvalifikacijama. Ukoliko pregrmi ovu, ni malo laku prepreku, srpski šampion će u duelu za plasman među 24. odmeriti snage sa boljim iz meča Sagaukas (Litvanija) – Gonzales (Venecuela).
 Varga će u prvom kolu direkntih eliminacija za plasman među 48 sastati sa Abhišek Vermom iz Indije koji je kvalifikacije završio kao 31. Ukoliko prođe , u meču za ulazak u 24 sastaće se sa pobednikom duela Linsjo (Švedska) – Elmagacli (Turska).
U utorak 1. oktobra počeće takmičenje olimpik stilom u kome će Srbiju predstavljati Luka Grozdanović (Niš) i Dragan Svilanović (Elit arčeri, (Beograd).
Povezana vest:  KUGLANJE, Ženska reprezentacija Srbije osma na omladinskom Prvenstvu sveta u Baucenu