Antonio Cezare Ferara generalni  direktor kompanije FAS sa vaterpolistima Radnickog1

Jovović: Pro Reko je favorit, ali nadamo se LŠ

Trener vaterpolista Radničkog Dejan Jovović rekao je danas da njegov tim nije favorit u drugoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona, ali da to neće sputati Kragujevčane u nastojanju da se domognu elitnog klupskog takmičenja.
Radnički će igrati u C grupi protiv zagrebačke Mladosti, Budve i trofejne italijanske ekipe Pro Reko, koja je domaćin turnira.
-Sigurno da u grupi u kojoj je Pro Reko domaćin nismo favoriti, ali naš prvenstveni cilj je da uđemo u Ligu šampiona. Da bismo to uradili moramo najpre da osvojimo jedno od prva dva mesta na ovom turniru, a potom i da trijumfujemo u trećoj rundi. Bitno je da smo se već sastajali sa preostala dva protivnika u grupi, pa znamo koliko možemo protiv njih. Sa ekipom Mladosti smo sparingovali pred turnir u Kragujevcu, na kojem smo igrali i protiv Budve – rekao je Jovović.
Pro Reko se posle sezone zatišja vratio na evropsku scenu, a solidan prošlogodišnji tim pojačali su Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Maro Joković i Aleks Đorđeti.
-Reko je trofejna ekipa sa dugom tradicijom, o kojoj ne treba trošiti reči. Velika nam je čast što će nas jedan takav tim ugostiti u našoj tek drugoj sezoni postojanja, ali ćemo pokušati da ih pobedimo na njihovom bazenu i tako sa prvog mesta odemo na lakšeg protivnika u trećoj rundi – dodao je Jovović.
Aktuelni prvak Evrope Crvena zvezda igraće u F grupi sa Sintezom iz Kazanja, Spartakom iz Volgograda i holandskim predstavnikom Šurmanom, u grupi D takmičiće se Solnok, Duizburg, Oradea, Marselj, a u grupi E Primorje, Vuljagmeni, Akvakjara, Hanover. Svi turniri druge faze kvalifikacija za Ligu šampiona igraju se od 11. do 13. oktobra. Po dva najbolja tima iz sve četiri grupe izboriće plasman u treću rundu kvalifikacija, dok će trećeplasirani u Kup Evrope.

Povezana vest:  Prlainović: Očekuje nas zanimljivo i neizvesno SP