andrija_prlainovic_par

Prlainović i Mitrović optimisti pred fajnal-for u Rimu

 

Vaterpolisti šampiona Srbije Partizana Andrija Prlainović i Stefan Mitrović optimisti su uoči završnog turnira Evrolige, koji će 4. i 5. juna biti održan u Rimu.

-Veoma dobra sezona je iza nas. Mi se, međutim, nećemo zadovoljiti samim učešćem na ovako kvalitetnom turniru – rekao je Prlainović na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Jedan od najvećih napadačkih aduta „crno-belih“ prihvata ulogu favorita u polufinalnom okršaju sa hrvatskom Mladošću i slaže se da trofejni srpski klub ima za nijansu kvalitetniju ekipu.

Povezana vest:  Rašović ide na operaciju jagodične kosti

-Bila bi šteta da se ne plasiramo u finale – tvrdi Prlainović i dodaje da u redovima Beograđana gaje umereni optimizam uoči nastupa u Rimu.

Reprezentativac Srbije ocenio je da će rezultat Partizana na fajnal-foru dati konačnu ocenu o sezoni na izmaku.

-Želim da Partizan ove godine ostvari najveći uspeh u poslednjih 20 godina istorije našeg kluba – poručio je Prlainović.

Povezana vest:  Savić: Izgubili smo glavu, zaslužena pobeda Hrvatske

To praktično znači da ambiciozni Bokelj pretenduje na plasman „crno-belih“ u finale, s obzirom da su vaterpolisti Partizana dva puta u minule dve decenije bili treći u Evropi – 2007. u Đenovi i 2010. godine u Napulju.

Stefan Mitrović skrenuo je pažnju na značaj podrške navijača Partizana sa tribina.

-Prošle godine u Napulju puno nam je značila pomoć naših najvernijih pristalica. Ubeđen sam da će ih biti i u Rimu, čak se nadam i u većem broju – zaključio je Mitrović.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Stanojević: Zaboravili smo duel u grupi sa Amerikancima

Polufinalna utakmica Partizan – Mladost igra se 4. juna od 19.30 časova. Drugi polufinalni par čine Pro Reko (Italija) – Budva (Crna Gora). Njihov meč počinje sat i po kasnije.