luk i strela srpski strlicari sa americkim strlicaromSTRELIČARTSVO
Mioković i Varga stali u eliminacijama

Danilo Mioković (Pančevo) i Akoš Varga (Kastl arčeri, Temerin) srpski streličari nisu prošli prvo kolo direktnih eliminacija kompaund stilom (lukovi sa točkićima) na Šampionatu sveta u Antalijio u Turskoj.
Miokovića je za ulazak među 48 pobedio na 15 strela sa 142:143 Nemac Markus Laube, dok je Varga izgubio sa 147:140 od Abhišeka Verme (Indija). Obojica će imati na kraju plasman od 57. mesta naniže.
Olimpik stilom Dragan Svilanović (Elit arčeri) i Luka Grozdanović (Niš) nisu prošli kvalifikacije. Grozdanović je u ukupnom plasmanu 133, a Svilanović 138.
Na Šampionatu sveta učestvuju i streličari Kosova. Dragan Svilanović predsednik Streličarskog saveza Srbije kaže:
– Kosovo je još 2011. u Amsterdamu učestvovalo na Evropskom prvenstvu a sada i na svetskom. Na predhodnom kongresu u Torinu kad je predlagano članstvo Kosova u Međunarodnoj streličarskoj federaciji FITA tadašnji predsednik SS Srbije Borislav Krstić je jedini uložio veto ali je preglasan. Koliko sam video imaju dresove svetske federacije „Vorld arčeri“ ali ne znam da li su sami štampali ili to ima neke veze sa punopravnim članstvom, uglavnom na leđima im piše Kosovo. Time se ta priča, u ovom trenutku, za nas završava. Da li će naše MIP, OKS i Ministarstvo omladine i sporta reagovati, to je na njima. Ne znam da li je još 2011. članstvo Kosova bilo predmet razmatranja odnosno reagovanja u ovim institucijama.

Povezana vest:  SKIJANJE, Marliz Šild propušta start sezone u Zeldenu