paraglajdingBerkut iz Vršca pobednik srpske lige paraglajdera

Skokovima sa Sekulića brda kod Prijepolja, danas je završena ovogodisnja liga Srbije u paraglajdingu, a šampionsku titulu osvojio je klub Berkut iz Vršca.
Paraglajding klub Berkut iz Vršca prvi je sa 3.237 negativnih poena, druga je Delta iz Kanjiže sa 3.768 a treći Ares iz Beograda koji je imao 6.123 negativna boda.
Pojedinačni pobednik Lige je Darko Pantić iz Beograda, drugi je Goran Đurković iz Vršca, a treći Dejan Valek iz Kanjiže.
Na današnjem takmičenju „Memorijal Dragoslava Divca“ u Prijepolju, najmanje negativnih bodova (37) u preciznom sletanju imao je Dejan Valek iz PK Delta iz Kanjiže, drugi je bio Slobodan Maletić iz PK Košava iz Beograda sa 149, a treći Darko Pantić iz PK Ares iz Beograda koji je imao 290 negativnih poena.
Takmičenje u Prijepolju okupilo je 23 paraglajdera iz osam klubova u Srbiji, a van konkurencije učestvovalo je sedam takmičara iz Crne Gore.
Kako je izjavio tehnički delegat Vazduhoplovbog saveza Srbije Uglješa Jončić, takmičenje u Prijepolju je proteklo u znaku odlične organizacije i izvanrednih vremenskih uslova.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Rebenzburg najbrža u super veleslalomu