posterSvetski vikend hokeja na ledu za devojčice

Predstojećeg vikenda, 12. i 13. oktobra na ledu hale „Pingvin Beostar“ na Novom Beogradu biće održan pokazni kamp za promociju hokeja na ledu za devojčice.
Kamp koji kao deo Svetskog vikenda hokeja na ledu za devojčice (World Girls’ Ice Hockey Weekend, WGIHW) organizovao Savez hokeja na ledu Srbije u okviru globalnog programa „Nauči da igraš“ Međunarodne hokejaške federacije (IIHF), biće dobra prilika da se devojčice iz Srbije i regiona upoznaju sa osnovama „najbrže kolektivne igre na svetu“.
Program je prilagođen apsolutnim početnicama, početnicama, kao i igračicama u trenažnom procesu, a okupiće između 30 i 50 devojčica iz više naših gradova i zemalja iz okruženja.
Kamp će trajati dva dana, od subote do nedelje (12. i 13. oktobar), u periodu od 9.30 do 12 časova u ledenoj hali „Pingvin Beostar“ na Novom Beogradu (ul. Jurija Gagarina 78).
Ciljevi programa WGIHW-a su upoznavanje sa osnovnim veštinama hokeja u pozitivnom, zdravom i bezbednom okruženju, upoznavanje sa mogućnostima treniranja hokeja u lokalnoj zajednici, učenje principa fer-pleja, sportskog ponašanja i timskog rada, kao i sticanje novih prijatelja i prilike da se upozna i zavoli jedan novi sport.
Svetski vikend hokeja na ledu za devojčice održava se treću godinu za redom paralelno u različitim sredinama širom sveta, a samo prošle godine program je organizovan u preko 300 gradova iz 30 različitih svetskih država. Tokom prve dve godine kroz ovaj program IIHF -a prošlo je nekoliko hiljada devojčica čime je hokej na ledu značajno približen ženskoj populaciji.

Povezana vest:  Snežana Samardžić Marković podnosi ostavku sa mesta ministra omladine i sporta