slobodan djuric
Čelnici Softbol saveza Srbije putuju u Kolumbiju
 
U Softbol savezu Srbije spremaju se za Izborni Kongres Svetske softbol federacije. Naši delegati biće Slobodan Đurić i Predrag Stupar. Pred Kongres koji će se održati u Kolumbiji od 21. do 26. oktobra, od strane ISF stižu nam lepe vesti. Predsednik ISF Don Porter sa svojim saradnicima izabrao je delegate koji će prisustvovati sastancima Komisija Svetske softbol federacije.
U dve najvažnije Komisije imenovani su naši čelnici. U radu Komisije za razvoj softbola (Development Commision) učestvovaće predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Đurić. Ova Komisija je od velike važnosti za ISF, a njen šef je prvi potpredsednik ISF, Kanađanin Dale McMann, dok je njegov zamenik Juri Alkalaj, predsednik Softbol saveza Bugarske.
U Komisiju za Takmičenja i nagrade (Competitions Awards) biće član UO saveza Predrag Stupar. O jačini ove Komisije govore i imena nekih funkcionera koji će prisustvovati sastancima: Andre van Overbeek (predsednik Evropske softbol federacije – Holanđanin), Gabriel Waage (potpredsednik ESF – Čeh), Totoni Sanna (eks potpredsednik ESF), Majk Jennings (eks predsednik ESF)… Slobodan Đurić je od strane ISF određen i da učestvuje u radu Komisiju za članstvo, u kojoj se nalazi i generalni sekretar Evropske softbol federacije Ami Baran.
– Ono što je važno istaći je da naš savez nije slao predloge za rad naših ljudi u Komisijama, već su oni određeni od predsednika ISF Dona Portera i njegovih saradnika. To potvrđuje da nas poštuju. Imaćemo sastanak i sa Australijancem Darelom Kloutom, koji je kandidat za potpredsednika ISF. Moram se zahvaliti i Ministarstvu omladine i sporta, jer bez njihove finansijske podrške ove godine ne bi smo otišli ni na kadetsko ni seniorsko Evropsko prvenstvo, ni na Kongres. Danas imamo zajednički sastanak sa ministrom Vanjom Udovičićem i uručićemo mu lopticu sa pečatom saveza. Verujem da će biti veliki borac za srpski sport, podjednako za velike i male sportove i saveze – istakao je predsednik Softbol saveza Slobodan Đurić.
Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, PS: TRI UTAKMICE OVOG VIKENDA, DERBI U SEGEDINU