precizno sletanje paraglajderom

Šampioni Lige u preciznom sltanju paraglajderom za 2013. godinu

Darko Pantić iz Kluba slobodnog letenja „Ares“ iz Beograda pobednik je Lige Srbije u preciznom sletanju za 2013. godinu, dok je najbolja ekipa Sportski-paraglajding klub „Berkut“ iz Vršca.
Ovogodišnja Liga Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje završena je takmičenjem u Prijepolju proteklog vikenda, nakon prethodno održanih četiri kola. Na tradicionalnom Memorijalnom kupu „Dragoslav Divac“ u organizaciji Paraglajding kluba „Beli anđeo“ iz Prijepolja okupilo se ukupno 23 takmičara zajedno sa sedam takmičara iz Crne Gore. Prvo mesto je osvojio Dejan Valek iz Aerokluba „Delta“ iz Kanjiže. Drugo mesto je pripalo Slobodanu Maletiću iz KVS „Košava“ iz Beograda i treće mesto Darku Pantiću iz KSL „Ares“ iz Beograda. U ekipnom plasmanu, prvo mesto je pripalo AK „Delta“ Kanjiža, drugo ekipi „Ikar“ iz Crne Gore i treće ekipi „Suri orao“ takođe iz Crne Gore.
U konačnom plasmanu lige, pored prvoplasiranog Darka Pantića, drugo mesto je osvojio Goran Đurković iz Paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca, dok je treću poziciju zauzeo Dejan Valek iz Aerokluba „Kanjiža“. Iza PK „Berkut“ u ekipnom plasmanu su se našli AK „Delta“ iz Kanjiže na drugom mestu i KVS„Ares“ sa osvojenim trećim mestom.
„Vreme nas je poslužilo, a organizator se potrudio da sve bude na nivou, kako uvek i rade. Očekujem da će se liga iduće godine ojačati za nova lica i više mladih, kako bi nastavili naš pohod u same visine ovog sporta u svetu,“ izjavio je delegat takmičenja Uglješa Jondžić.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Sedam medalja za Beogradski streličarski klub na državnom prvenstvu