inline-hockeyPremijerni nastup reprezentcije Srbije u inlajn hokeju

Reprezentacija Srbije u inlajn hokeju debituje na međunarodnoj sceni u nedelju, 27. oktobra na turniru u Zagrebu.
Turnir u Hrvatskoj biće prvi zvanični nastup selekcije Srbije u ovom sportu i prva akcija nacionalne selekcije koju pod svojim okriljem realizuje Savez hokeja na ledu Srbije.
Prijateljski trijagonal turnir na kojem će pored naše reprezentacije Srbije i domaćina Hrvatske nastupiti i selekcija Slovenije, biće odlična prilika da naš nacionalni tim stekne vredno iskustvo odmeravanjem snaga sa ekipama znatno dužeg staža u ovom sportu, a biće i dobra priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo naredne godine.
Reprezentaciju Srbije koju će u Zagreb voditi trener Uroš Brestovac, predstavljaće 15 igrača: Aleksandar Fat, Zoltan Vaštag, Vladimir Večić, Uroš Aleksić, Marko Brkušanin, Marko Crnoglavac, Tibor Fazekaš, Nikola Crnogorac, Dušan Milosavljević, Srđan Milošević, Nemanja Nikolić, Luka Sibinović, Žolt Šandor, Srđan Dakić i Dimitrije Milićević.
Inlajn (inline) hokej je timski sport sličan hokeju na ledu koji se igra na glatkoj suvoj podlozi, umesto klizaljki koriste se roleri, a igra se pakom nešto lakšim od onog za hokej na ledu kako bi se lakše kretao po podlozi, budući da nije dovoljno glatka kao ledena ploča.

Povezana vest:  KUGLANJE, Mladima puna podrška