B-future pobednica
34. PERWOLL FASHION WEEK
Drugo veče obeležili maldi dizajneri, uvek dobre Mona i regionalni dizajneri
 
Drugi dan 34. Perwoll Fashion Week-a počeo je revijom B FUTURE BY PERWOLL. B FUTURE je konkurs za mlade dizajnere, ustanovljen na prošloj beogradskoj nedelji mode, čija je namera da na ozbiljan način podrži domaću modnu scenu. S toga je Perwoll u saradnji sa modnim studio klik osmislio ovu specijalnu nagradu namenjenu novim, talentovanim I inovativnim modnim dizajnerima.
Tema ovog konkursa je bila crno-beli film i večita crno-bela modna klasika, a kreatori su imali zadatak da osmisle modele za futurističke crno-bele filmove u 2030. Godini.
Stručna komisija u sastavu Zora Mojsilović, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Ksenija Marković, modni analitičar i dizajner Igor Todorović, modni kreator odabrali su 13 finalista, koji su se večeras predstavili beogradskoj publici: Lara Popović, Sonja Jocić, MIlica Todorić, Iva Soković, Nemanja Jevtić, Bojana Jovanović, Sonja Nikolić, Ana Tara Radonjić, Ljuba Sikimić, Mirjana Šarac, Marija Janošević, Jelena Simonović i Vladislava Joldžić.
Nagradu B FUTURE BY PERWOLL dobila je Bojana Jovanović.
U nastavku programa, 34. Perwoll Fashion Weeka, svoju najnoviju kolekciju za jesen-zimu 2013/14, predstavila je čuvena domača modna kuća: MONA. Iza ove kolekcije stoje dizajneri: Ana Leković, Kristina Gajić i Marina Korać. Svoje kolege došao je da podrži I dizajner Zvonko Marković, koji je dugo bio kreator u Moni.
Poslednja revija druge večeri 34. Perwoll Fashion Week-a bila je revija koju nam je predstavio Samsung: ZONA 45-revija regionalnih dizajnera,. Ovoga puta među modnim dizajnerima iz regiona predstavili su se: Ivan Rocco-Squat iz Slovenije, Robert Sever iz Hrvatske, She:You iz Bosne i Hercegovine i George Styler iz Srbije.
Ivan Rocco je mladi slovenački modni dizajner, član tima Squat – nezavisnog brenda.Predstavio je kolekciju za proleće-leto 2014.- “Chinese Cholo/a“, inspirisanu kombinacijom različitih ideja , reči i kultura. mOdeli su opušteni, raznobojni sa zanimljivim printovima.
Robert Sever, je modni brend iz Hrvatske iza koga stoje Robert Sever i Branko Basletić. U okviru programa Zona 45, predstavljena je kolekciju u kojoj su mešani izuzetno nosivi odevni predmeti sa detaljima ručne izrade I dorade, specifični za visoku modu. Posebno za ovu kolekciju nakit je izradio Slobodan Velicki, a kolekciju šešira za dizajnere izradio je salon “Škrgatić“.
Bosnu i Hercegovinu je predstavio dizajnerski tim iz Sarajeva, Naida Begović i Neira Sinanbašić , koje stoje iz brenda SHE:YOU. Kolekcija pod nazivom SHE:covers:YOU (jesen-zima 2013-14) inspirisana je zadovoljenju svakodnevnih potreba i formirana na način da se te potrebe zadovolje u skladu sa godišnjim dobima za koje je nastala. Kabanice i haljine su osnovni elementi kolekcije, aboje su crna, bijela, plava, ljubičasta.
George Styler tradicionalni je predstavnik Srbije u okviru Zone 45.
Naziv nove kolekcije je „NetWork“ (engl. network – mreža, work – rad), kako zbog prepletaja koji je sastavni deo njegovog stvaralaštva, tako i zbog različitih vrsta mreža – odnosa koji povezuju ljude i kulture, i asocijacija na sistem u kome živimo i radimo. Dominantni materijal i ove kolekcije je trikotaža ukombinovana sa 3d materijalima i najmodernijim tehnikama štampe, stvarajući paralelu između prošlosti i budućnosti, otmenog i alternativnog, orijentalnog i zapadnjačkog, kopnenog i vodenog.

{vsig}II_VECE_2013{/vsig}

Povezana vest:  U Beču otvorena nova laboratorija za istraživanje starenja kože