tim bali
TEKVONDO, SP U FORMAMA 2013
Srpske tekvondoke spremen za Bali
 
Od 31. oktobra do 3. novembra na Baliju u Indoneziji održava se 8. Svetsko tekvondo Pumse (forme) prvenstvo. Srpska reprezentacija je završila finalne pripreme u sportskom kampu na Karatašu i u nedelju 27. oktobra kreću na put.
 -Imali smo veoma napornu i radnu godinu. Počevši od prošlogodišnjeg svetskog prvenstva u Kolumbiji preko Evropskog šampionata u Španiji stigli smo I do ovogodišnjeg svetskog prvenstva. Sa evropskog prvenstva vratili smo se sa tri odličja što je istorijski uspeh srpskog tekvondoa u ovoj disciplini. Na međunarodnim turnirima pokazalo se da je naš plan i rad sa širim timom bio pun pogodak obzirom da smo se sa dva velika prvenstva održana u Austriji i Mađarskoj vratili sa pregršt osvojenih medalja.
Takmičari su spremni za nastup na Baliju i iskreno verujemo u njih da će ostvariti pomak nastupa na svetskim šampionatima. Očekujemo da neki takmičari uđu u finalni krug takmičenja a osvajanje medalje bi bio naravno najradosniji trenutak za sve. Ovim putem želim da se zahvalim užem delu rukovodstva Tekvondo asocijacije Srbije koji je pružio podršku našem timu što smo do sada verujem rezultatima i opravdali – rekao je Ljubiša Rakić, selector reprezentacije Srbije u formama.
 Srbiju će na Baliju predstavljati Miloš i Nina Petković, Bojan Todorović, Lazar Manojlović, Branislav Kuruca kapiten tima, Nebojša Anđelković-trener, Vladan Cvetković – Sudija i Ljubiša Rakić – glavni trener reprezentacije.
Povezana vest:  KARATE, SELEKCIJA SRBIJE OSVOJILA 16 MEDALJA NA TURNIRU „GRAND PRIX CROATIA“,