Zmajevi - Vitezovi_SAFSAmerički fudbal, SAFS

U Zmajevom gnezdu

 

U subotu 17. aprila sa početkom u 16 časova na stadionu “11. april” na Bežanijskoj kosi, ekipa Beograd Blue Dragons dočekaće Klek Knights u odigravanju zaostalog meča iz prvog kola NLS.

Tim Plavih Zmajeva je pretrpeo već dva poraza, prvi u okviru Evropske lige američkog fudbala – EFL, od tima Tononskih Pantera u  Francuskoj,  a zatim i u Nacionalnoj ligi Srbije – NLS od Čačanskih Anđeoskih Ratnika (22:14). U predstojećem meču opet će se sresti sa rivalima iz prošlogodišnjeg polufinala NLS, timom Klek Knights, koje su tada pobedili, te će Vitezovi sigurno pokušati da iskoriste ovakav pad u igri Zmajeva, ne bi li im se revanširali za taj poraz.

Povezana vest:  NFL, 12. sedmica

Zmajevi imaju odličnu ofanzivnu liniju, dobre trkače (Kostić i Baković) i dobre risivere, ali i dva mlada kvorterbeka, te još uvek su u potrazi za iskusnijim igračem na toj poziciji.

-Trenutno imamo kadrovskih problema. Dosta igrača nam fali, mnogi su povređeni u defanzivnoj liniji, pa ćemo se osloniti na napad, koji smo uigravali proteklih sedmica – uzda se u offense Blaža Bojić, glavni trener Beograđana.

Povezana vest:  SAAF, Nova snaga za nove ideje

Tim Vitezova iz Kleka je dosta podmladio ekipu, ali su tu i dalje iskusni kvoterbek Lazar Sporin, najbolji risiver Srbije Igor Vukoje I iskusni linijaš Dejan Janečka, koji će sigurno znati kako da iskoriste sve slabosti ranjenog Zmaja.

– Mi smo ekipa koja potiče iz male sredine i radimo sa čim imamo. Ali to nas nikako ne čini manje opasnim. Svako ko misli da će lako sa nama, vara se. I kada smo gubili i vodili, uvek smo davali maksimum, a tako ćemo i ove sezone – kaže Čedo Vukoje predsednik Klečana.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kuk pobednik superveleslaloma, Jansrud stiže Hiršera