ice hockey

Rusi šokirani zbog hapšenja svog hokejaša u SAD

Hapšenje ruske hokejaške zvezde Semjona Varlamova u SAD, pod optužbom da je oteo svoju devojku Jevgeniju Vavrinjuk, izazvao je šok u ruskoj sportskoj štampi.
Hokejaški golman Varlamov jedan je od ključnih igrača Rusije na predstojećim Zimnskim olimpijskim igrama u Sočiju.
Njegovo hapšenje se u ruskoj štampi tretira skoro kao svojevrsna zavera s ciljem da se oslabi ruski olimpijski tim.
Dvadesetpetogodišnji Varlanov uhapšen je u Denveru i pušten uz kauciju pod optužbom za napastvovanje i kidnapovanje žene, koja je kako međi prenose, njeova devojka, fotomodel Jevgenija Vavrinjuk.
Varlanov tvrdi da je nevin u ovom slučaju, a njegovo hapšenje stavlja pod znak pitanja njegovo učešsće na Igrama, na kojima se Rusija nada zlatu hokejaškog tima u kojem igraju sve same NFL zvezde.
-Glavni golman Rusije je u opasnosti da ode u zatvor, umesto u Soči – tvrdi „Sovjetski sport“.
Izvršni direktor Ruske hokejaške federacije Valerij Fesjuik rekao je da bi 100 dana pre Igara bilo bolje „da se ne dobijaju vesti kao što je ova“.
Predsednik parlamentarne sportske komnisije Igor Ananškik sugerisao je da je hapšenje Varlanova možda „izdejstvovano“, kako bi se on sprečio da predstavlja Rusiju.
-Po mom mišljenju, glavni cilj je da se on spreči da trenira za Igre, kako bi izašao iz forme, da bi na kraju, možda, propustio i Olimpijske igre – rekao je Ananškik za RIA Novosti.
Jevgenija Vavrinjuk je u intervjuu za „Denver post“ optužila Varlamova da je napao u pijanom stanju u ranim jutarnjim satima prošlog utorka.
Varlamov je igrač Kolorado Avelanča za koji je vezan trogodišnjim ugovorom vrednim 8,5 miliona dolara.
On je prethodno branio za Vašington Kapitals, kao i za Lokomotivu iz Jaroslavlja.

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol ubedljiv protiv šampiona