Nevena Ignjatovic

Ignjatovićeva počinje sezonu u Leviju

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović sezonu u Svetskom kupu otvoriće ovog vikenda slalom u finskom Leviju. Ignjatovićeva je sredinom nedelje stigla u Finsku kako bi se dobro pripremila za start takmičenja.
-Juče smo imali trening, podloga je dosta tvrda i treba skijati potpuno korektno. Danas nas očekuje slobodno skijanje na stazi na kojoj se održava trka i to je šansa da osetim teren, s obzirom da prvi put skijam ovde. Nadam se da će trening biti uspešan i da će predstavljati još veći motiv za trku – poručila je Ignjatovićeva.
Srpska skijašica je prošle sezone bila nadomak plasmana u drugu vožnju u Svetskom kupu, a u olimpijsku godinu ulazi maksimalno spremna i očekuju dobre rezultate, posebno u slalomu koji je njena najjača disciplina.
-Nadam se da ću barem jednom uspeti da se plasiram u drugu vožnju. Svesna sam da mogu i više od toga, ali ne želim da se opterećujem, želim da skijam dobro na trkama i treninzima. Nadam se malo boljem ulasku u novu sezonu u odnosu na prethodnu. Pored Svetskog kupa, važni su mi Evropa Kup i naravno, Olimpijske igre – istakla je Ignjatovićeva.
Prva trka slaloma za skijašice na programu je u subotu od 10 sati.

Povezana vest:  BADMINTON, Zmajevima šest od osam zlatnih odličja