nevena ignajtovic

ALPSKO SKIJANJE
Nevene Ignjatović: Žao mi je što nisam iskoristila ovu šansu, staza je bila perfektna

Na prvoj trci slaloma u okviru Svetskog kupa koji je danas održan u finskom Leviju Nevena Ignjatović ostvarila je solidan plasman. Najbolja srpska skijašica zauzela je 48. mesto na svojoj prvoj trci u sezoni 2013/14. Ignjatovićeva je ostvarila vreme od 59.69 sekundi uz samo 2.46 sekundi zaostatka u odnosu na vodeću Mikaelu Shiffrin. Nažalost, to danas nije bilo dovoljno za plasman u drugu vožnju s obzirom da je veliki broj devojaka imao zaostatak manji od dve sekunde.
Nevena je startovala 55. i na prvom prolaznom vremenu kasnila je manje od pola sekunde za vodećom skijašicom. Do samog kraja je vozila mirno i staloženo, što je bilo dovoljno za 48. vreme.
-Žao mi je što nisam iskoristila ovu šansu, staza je bila perfektna. Saznala sam da sam imala 13. i 19. prolazno vreme na prva dva merenja. Donji deo staze je trebalo još više da „pustim“. Vreme je inače bilo veoma čudno, na početku je duvao vetar, ali je kasnije prestao, ali to je skijanje. Jedva čekam trke Evropa kupa i nove šanse – izjavila je nakon trke Nevena Ignjatović.
Neveninim nastupom zadovoljni su i članovi njenog tima. Oni su se, međutim, osvrnuli i na tekuće probleme: – Nevena je svojom današnjom vožnjom pokazala da može u top 30. Na prvom prolaznom vremenu imala je bolji rezultat čak i od Tine Maze. Međutim, i dalje nam nedostaje mir u timu jer nisu ispoštovani dogovori i odluke granskog saveza. Ukoliko se status ne reši do kraja meseca, nećemo moći da nastavimo sa takmičenjima.
Naša najbolja skijašica će ostati u Finskoj gde narednog vikenda, takođe u Leviju, nastupa u okviru Evropa kupa na trkama slaloma i veleslaloma.
Na današnjoj trci trijumfovala je mlada američka skijašica Mikaela Shiffrin ispred Nemice Marije Hoefl-Riesch i Slovenke Tine Maze.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crvena zvezda protiv Košica, Apatinu rival Kandit u polufinalu „Junaković kupa“