BEO-TISHOKEJ NA LEDU
Ubedljiv trijumf Beostara protiv lidera

Hokejaši Beostara pobedili su ekipu Tise Volana rezultatom 6:2 (2:0,1:1,3:1) u unapred odigranoj utakmici 11. kola Prvenstva Srbije u hokeju na ledu igranoj u novobeogradskoj hali „Pingvin“.
Mladi novobeogradski tim odigrao je meč na vrhunskom nivou, potpuno nadvisivši iskusnu mađarsku ekipu i na taj način im se revanširao za poraz na startu takmičenja (3:2) u Segedinu. Beostar je sa tri boda iz ovog meča izbio na treće mesto na tabeli sa ukupno četiri, dva manje od drugoplasiranog Partizana, dok je ekipa Tise Volana i pored prvog poraza u sezoni i dalje prva sa osam poena.
Golove za ekipu Beostara postigli su Božidar Ignjatović, Boris Danon, Ivan Glavonjić, Stefan Požar, Uglješa Novaković i Andrija Babić. U timu Tise Volana golove su postigli Mate Ejed i Tamaš Odri.
Mladići Beostara sjajno su odigrali prvu trećinu, krenuli su silovito od samog starta i već posle nešto više od pet minuta iskoristili jednu od brojnih prilika (istina, na dosta srećan način), kada se pak posle udarca Ignjatovića odbio u vazduh i preleteo iznenađenog golmana Tamaša Kormoša.
Taj gol kao da je dao krila domaćim hokejašima, pa su u 13. minutu iskoristili još jednu od brojnih šansi i golom Danona duplirali prednost. Gosti su prvu veliku priliku da smanje rezultat imali tek minut i po pre prvog odmora kada je Odri oboren u kontranadu, ali je Petar Stepanović sjajno odbranio njegov kazneni udarac.
Ipak, Tisa Volan posle nepuna dva minuta igre u drugom delu koristi prednost igrača više i zahvaljujući Ejedu smanjuje rezultat na 2:1. To nije u većoj meri omelo domaći tim, budući da se u nastavku igralo prilično izjednačeno. Za razliku od meča u Segedinu kada su izgubili prednost od dva gola, igrači Beostara i pored nekoliko grešaka i isključenja u drugom delu ovog perioda, uspevaju da pet minuta pre poslednjeg odmora u „šort hend“ situaciji ponovo uvećaju prednost, nakon što je Ivan Glavonjić u kontranapadu sjajno prevario golmana gostiju i zatresao mrežu za vrednih 3:1.
Poslednji period momci iz Beostara odigrali su izuzetno mudro, čekajući svoje prilike uglavnom iz kontranapada. Uspeli su da realizuju tri takve situacije u poslednjoj trećini i u periodu od 44. do 49. minuta golovima Požara, Uglješe Novakovića i Babića stigli do ogromnih i zasluženih 6:1. Tim iz Segedina pokušao je do kraja da unese neizvesnost u meč, ali je uspeo da postigne samo jedan pogodak preko Odrija za konačnih 6:2.
Ekipa Beostara sledeći meč igra već za dva dana kada u beogradskoj hali „Pionir“ gostuje prvaku Srbije Partizanu. Taj meč igra se u ponedeljak, 18. novembra od 21.15 časova.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Zlato za mušku reprezentaciju Kanade