SRB-ESP 01 (foto ALBERTO MONTENEGRO)HOKEJ NA LEDU
Minimalan poraz od domaćina na startu SP

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od selekcije Španije rezultatom 2:1 (2:0,0:1,0:0) u prvom kolu Svetskog prvenstva za igrače uzrasta do 20 godina, Divizije II, Grupe B koje je u subotu počelo u španskoj Haki.
Nažalost, naši momci platili su danak slabo odigranoj prvoj trećini u kojoj su, verovatno pod utiskom atmosfere u prelepoj hali „Pabelon de Ijelo“ u kojoj se skupilo preko 2000 ljudi, odigrali ispod svojih mogućnosti.
Jedini pogodak za naš tim postigao je Uglješa Novaković, dok je „crvena furija“ do pobede stigla zahvaljujući tandemu Gonzales – Karbonel, koji su jedan drugom asistirali kod pogodaka. Slaba igra naše odbrane na startu do nelo je ubedljivo vođstvo Špancima. Već posle deset minuta na semaforu je bilo 2:0 za domaćina, kada je indisponiranog Fata na golu zamenio Jovan Feher. Naši su do daha stigli tek u drugom periodu kada su uspeli da težište igre prenesu u trećinu „crvene furije“, što je i domaćinima počelo da unosi nervozu. Bolja igra krunisana je minut pre poslednjeg odmora kada je Uglješa Novaković iskoristio prednost igrača više za naš tim i doneo Srbiji smanjenje rezultata i sjajan podstrek za nastavak. Ipak, u poslednjem periodu nije bilo dovoljno konkretnosti u našem napadu, a slabo je funkcionisao i „pauer plej“ (čak i situacije „5 na 3″), dok su Španci mnogo lakše stizali do našeg gola ali je Feher „začarao“ svoju mrežu, pa je uprkos velikim uzbuđenjima, do kraja ostalo 2:1 za domaćina. Naš nacionalni tim sledeći meč igra već u nedelju kada se u još jednom derbi meču sastaje sa selekcijom Koreje, koja je danas savladala Island rezultatom 6:4. Taj meč na programu je od 16.30 časova. U drugom meču prvog dana Australija je opravdala ulogu blagog favorita protiv Kine slavivši rezultatom 5:3.

Povezana vest:  Nemci najbolji konjički tim, Britanci još bez zlata

Rezultati prvog kola:
Koreja – Island 6:4 (0:0,5:2,1:2)
Kina – Australija 3:5 (1:3,2:2,0:0)
SRBIJA – Španija 1:2 (0:2,1:0,0:0)

Parovi drugog kola (nedelja, 12. januar):
Island – Kina (13.00h)
Koreja – SRBIJA (16:30h)
Španija – Australija (20.00h)

PHOTO: Alberto Montenegro/FEDH