roni o saliven

O’Saliven osvojio Masters u Londonu

Aktuelni svetski šampion u snukeru Roni O’Saliven osvojio je večeras, peti put u karijeri, Masters u Londonu, pošto je u finalu pobedio branioca titule Marka Selbija sa 10:4. O’Saliven, 24. snukeraš sveta, deseti je put igrao u finalu Mastersa, čime je nadmašio rekord sedmostrukog svetskog šampiona Stivena Hendrija koji se devet puta borio za titulu na tom turniru. 
Drugi igrač sveta Selbi je igrao u svom petom finalu u poslednjih sedam godina i pokušavao je da osvoji četvrti trofej. Svetski šampion je potpuno dominirao u finalu – brzom igrom, za sat vremena, osvojio je četiri frejma, a prvi deo meča završio je vođstvom od 7:1. Selbi je u nastavku zaigrao nešto bolje, ali to mu nije bilo dovoljno za preokret. 
To je bio treći duel O’Salivena i Selbija u finalu Mastersa. Svetski šampion pobedio je 2009. godine sa 10:8, dok je Selbi godinu dana kasnije pobedio sa 10:9. 
O’Saliven je na putu do finala pobedio Roberta Milkinsa (6:1), Rikija Voldena, (6:0) i Stivena Megvajera (6:2). Selbi je do finala pobedio Marka Dejvisa (6:5), Džona Higinsa, (6:5) i Šona Marfija (6:1). Posle Svetskog prvenstva i Otvorenog prvenstva Velike Britanije, Masters je najprestižniji turnir u snukeru, iako se ne boduje za svetsku rang listu. Najviše titula na Mastersu ima Hendri – šest. 

Povezana vest:  U Bačkoj Palanci održana akcija „Sportom protiv nasilja"