jelena jankovic raz

AO 2014

Jankovićeva razočarana zbog poraza u osmini finala

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je danas da je razočarana zbog poraza u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije, da se borila, ali da nije igrala svoj najbolji tenis na prvom ovosezonskom grend slem turniru. Jankovićeva je jutros u osmini finala završila takmičenje na Australijan openu, pošto je izgubila od 11. teniserke sveta, Rumunke Simone Halep, sa 1:2 (4:6, 6:2, 0:6). 
-Šta da kažem? Naravno da sam razočarana zbog poraza, to je teško. U poslednja tri kola sam igrala, borila se. Nisam igrala svoj najbolji tenis, ali sam bila tu. Da sam tokom nekih poena odigrala pametnije, bilo bi mnogo bolje. Ali, nije išlo – rekla je Jankovićeva posle meča. 
-U redu je. Naravno da je moglo da bude bolje, mislila sam da ću otići dalje na turniru, ali takav je život – dodala je osma teniserka sveta. 
Jankovićeva je rekla da je u današnjem meču nije služio forhend, ali i da se nije dobro kretala na terenu. 
-U prvom setu sam odigrala mnogo forhenda, posebno na kratkim loptama. Imala sam loptu za gem na 5:5, ali sam široko promašila forhend. Nisam se dobro kretala i nameštala. Zbog toga nisam imala čiste I čvrste udarce, ali dešava se – rekla je ona. 
Jankovićeva je u prva tri kola igrala protiv japanskih teniserki, a upitana da li bi joj bilo lakše da je i u osmini finala igrala protiv takmičarke iz Japana, ona je odgovorila:

Povezana vest:  Serena Vilijams nije ljuta na organizatore Rolan Garosa

-Da sam igrala u Japanu, možda bih igrala sa još jednom od njih, ali ovde u Australiji nisam mogla.