varos1

Inicijativa za otvaranje regionalnih centara za sportsku medicinu 

Ministarstvo omladine i sporta pokrenulo je, u saradnji sa Republičkim zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije, inicijativu za otvaranje regionalnih centara za sportsku medicinu širom Srbije, saopštila je pres služba ministarstva.
Tim povodom državni sekretar za sport Predrag Peruničić organizovao je radni sastanak u hotelu Panorama, na Zlataru, sa predstavnicima Zavoda i opština Nova Varoš, Prijepolje, Priboj i Sjenica u kojima je planirano da se ti centri otvore.
-Ministarstvo će finansirati nabavku medicinske opreme, dok će lokalne samouprave obezbediti lekare za rad u ovim centrima koji će biti otvoreni u sklopu Zavoda za sport – rekao je Peruničić i dodao da je ovo tek prvi sastanak na ovu temu.
On je istakao da Ministarstvo i Zavod imaju odličnu saradnju koja traje dugi niz godina, kao i da se nada da će ovaj pilot projekat zaživeti i proširiti se po celoj teritoriji Srbije.
-Formiranje regionalnih centara je važno, jer se stvaraju uslovi za očuvanje zdravlja dece, omladine, sportista i građana – kazao je Peruničić.
Prethodno je predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović organizovao prijem za državnog sekretara za sport sa kojim je razgovarao o problemima sa kojima se susreće sport u tom delu Srbije, kao i o nastavku uspešne saradnje između ove opštine i ministarstva, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Obe titule za seniore na Otvorenom prvenstvu Beograda otišle u Pančevo, Romana Caran oborila državni rekord!