Nenad Dugic KFS i Nišanta Verakon KK GalleKriket federacija Srbije u poseti KK „Gale“ iz Šri Lanke

Nenad Dugić, član upravnog odbora Kriket federacije Srbije i Danuška Kumara, kriket reprezentativac Srbije uspešno su okončali posetu KK „Gale“ (Galle) iz istoimenog grada u Šri Lanki. Tokom posete imali su priliku da razmene iskustva sa domaćinom Nišantom Virakonom (Nishanta Weerakon) ali i da iniciraju saradnju kriket klubova „Gale“ i „Stari Grad“ iz Beograda.
– Kapiten je najtiši a svako ga čuje, dok je čuvar viketa najglasniji kako bi držao pažnju celog tima, jedan je od saveta koji smo dobili od domaćina. Veoma sam zadovoljan posetom. Sa igračima B tima KK „Gale“ odradio sam udarački trening, kao i trening igre u polju, ali sam i prisustvovao kriket utakmici koji je odigrao „Gale“– izjavio je Nenad Dugić.
Kako ističu predstavnici Kriket federacije Srbije saradnja bi mogla pozitivno da utiče na popularizaciju kriketa u Srbiji, na podizanje kvaliteta igre u polju kao i na usavršavanje tzv.“spin bolinga“, sporog bacanja loptice sa jakom rotacijom, po čemu su inače kriketaši indijskog potkontinenta poznati.
Kriket klub „Gale“ je jedan od najboljih u Šri Lanki u kojem su ponikli, između ostalih i Lasit Malinga (Lasith Malinga), brzi boler sa jedinstvenom tehnikom bacanja, kao i aktuelni reprezentativac Šri Lanke – Nuvan Kulasekara. Kriket teren na kojem igraju, „Međunarodni stadion Gale“ obnovljen je nakon cunamija 2004. godine i smatra se jednim od najboljih u svetu.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, POČINJE FLEG LIGA SRBIJE – FLS 2010.