sala za igru

Sabrina Gutierez odbranila titulu 

Prošlogodišnja pobednica Sabrina Vega Gutierez iz Španije odbranila je večeras, kolo pre kraja, titulu pobednice 46. Osmomartovskog šahovskog turnira za žene, koji se igra u beogradskom hotelu „Slavija“. Ona je u pretposlednjem kolu remizirala sa prvom favoritkinjom prema rejtingu FIDE, Karinom Šćepkovskom Horovskom iz Poljske. Sa sedam poena iz osam kola sačuvala je nedostižnu prednost od dva poena. 
Gutierez je do sada zabeležila pet pobeda i remije sa sestrom Belindom i Šćepkovskom Horovskom. Po dva poena manje imaju Šćepkovska Horovska, Belinda Vega Gutierez i Irina Čoluškina iz Srbije, po 4,5 poena imaju srpske reprezentativke marija Rakić i Anđelija Stojanović. 
Jovana Erić je osvojila tri poena, Adela Velikić 2,5, Svetlana Petrenko iz Moldavije dva, a Mila Žarković 1,5 poena. U poslednjem, devetom kolu sutra (11.00) igraju: Šćepkovska Horovska-Velikić, Erić-Sabrina Gutierez, Čoluškina-Rakić, Petrenko-Žarković, Belinda Gutierez-Stojanović. 
Igra se devet kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom, a nagradni fond iznosi 120.000 dinara. Pobednica će dobiti 50.000 dinara. 

Povezana vest:  Upaljen olimpijski plamen na beogradskom sajmu turizma