maria-riesch

ALPSKO SKIJANJE
Hefl Riš u bolnici zbog povrede ramena

Nemačka skijašica Marija Hefl Riš doživela je težak pad i povredu ramena tokom spusta za Svetski kup u Lancerhajdu, zbog čega je prebačena u bolnicu.
Riš, koja je nekoliko minuta pre starta svoje trke obezbedila ukupnu pobedu u spustu ove sezone – pošto njena direkjtna suparnica Ana Feninger nije pobedila, sada je dovela u pitanje veliki kristalni globus.
Dvadesetdevetogodišnja Nemica je posle pada prebačena helikopterom u obližnju bolnicu.
„Marija ima jake bolove u predelu ramena. Ne znamo još o čemu se radi, ali očekujemo da nije prelom, ili uganuće“, rekao je agenciji AP portparol nemačkog tima Ralf Eder.
Svečano proglašenje najboljih ove sezone u spustu održano je bez nemačke skijašice, koja je osvojila titulu u toj disciplini.
Feninger, koja je bila šesta u današnjoj trci , sada je u vođstvu u generalnom plasmanu sa 11 bodova prednosti nad Hefl Rišovom, što bi trebalo da joj bude dovoljno da osvoji svoju prvu tutulu, u slučaju da Nemica ne učestvuje na preostalim trkama ove nedelje.
„Nadam se da će Marija moći da skija, ne znam kako joj je sada“, rekla je Feninger i dodala da je sada fokusirana na naredne dve trke.
Dvadesetčetvorogodišnja Austrijanka startuje u superveleslalomu u četvrtak i u završnoj trci sezone, u veleslalomu, u nedelju.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Marija Ljubinković – kolekacionar rekorda