safsgrbAMERIČKI FUDBAL, SAFS
3. kolo NLS: Pobeda Divljih Veprova
U Zrenjaninu je odigrana utakmica 3. kola Nacionalne lige Srbije u američkom fudbalu između domaćih Vitezova i gostujućih Divljih Veprova iz Kragujevca. Na čuvenom stadionu u Zrenjaninu se okupilo oko 300 gledalaca koji su uživali u dobrom fudbalu. Semafor je na kraju pokazao 12-54 u korist Veprova. Rezultat po četvrtinama: 12-6, 12-27, 12-33, 12-54.
Domaći su krenuli snažno i poveli tračanjem Dragona Milanovića za 15 jardi. Veprovi su odgovorili pasom od 80 jardi ka Janoš Serfozu. Klek je nakon toga ponovo poentirao pasom od 19 jardi na Igora Vukoja, jednog od najboljih hvatača u Srbiji.
U drugoj četvrtini, Janoš Serfozo vraća pant za 75 jardi i tačdaun čime izjednačava rezultat na 12-12. Rezultat na 12-14 je postavio Vladimir Radenović koji je teklovao igrača Kleka u end zoni i postigao sejfti. Nakon toga, tačdaunove su zabeležili još i Branko Đurišić (32 jarda) i Janoš Serfozo (35 jardi).
U trećoj četvrtini, Meni Dijaz, kvoterbek Veprova, postogao je tačdaun trčanjem i to pretrčavši 73 jardi.
Četvrta četvrtina je prošla u znaku Janoš Serfoza, Filipa Nedeljkovića i Mihaila Novakovića koji su postigli po jedan tačdaun i time postavili konačan rezultat.
Divlji Veprovi su igrali bez dva ključna igrača u defanzivnoj liniji, Mrvić Strahinje i Nikolić Mladena, što se osetilo u prvoj četvrtini.
Sledeće nedelje, Divlji Veprovi igraju verovatno najtežu utakmicu u dosadašnjoj istoriji kluba. Oni putuju u Švajcarsku gde će odigrati prvu utakmicu u EFAF kupu protiv šampiona Švajcarske, ekipe Calanda Broncos.
Što se tiče domaćeg prvenstva, Veprovi u sledećem kolu gostuju Panterima iz Pančeva, a Vitezovi idu u Čačak gde će odmeriti snage saAnđeoskim Ratnicima.
Povezana vest:  O'Saliven osvojio Turnir šampiona