hermina lukac selektor stetin i milana pavlic s levaKUGLANJE

 

Marko Antić prvi, Milana Pavlic druga, Robert Ernješi treći, Hermina Lukač četvrta, svi prošli u finale Svetskog kupa u Rijeci!

 

Odličan početak najmlađih srpskih kuglašica i kuglaša na drugom pionirskom i sedmom kadetskom Svetskom kupu čiji je domaćin Rijeka.

Marko Antić, pionir Slovena iz Rume,  u kvalifikacijama je imao najbolji rezultat 548 čunjeva i bez problema se plasirao u finale osam najboljih. Drugi je bio Janoš Brancek (Mađarska) sa 532, a treći Anže Bajželj (Slovanija) sa 522 ljunja. Otpali su predstavnici Slovačke i Češke.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kuše pobednik superveleslaloma u Kvitfjellu

Kadetkinja kluba Junaković Milana Pavlic, oborila je 539 čunjeva i ušla u finale kao druga. Prva je Anja Ulaga (Slovenija) sa 551 čunjem. Treće mesto drži Nikola Tatouškova (Češka) sa 538 čunjeva. Otpale su Rumunka, Italijanka, Makedonka i Mađarica Dorote Tot koja je nedavno u prijateljskom meču pobedila Milanu Pavlic u Banji Junaković.

Kadet Sente Robert Ernješi, završio je kvalifikacije na trećem mestu sa 572 čunja. Luka Popovčić (Hrvatska) je bio najbolji u kvalifikacijama sa 589 čunjeva, drugi je bio Denis Narat (Slovenija) sa 586 čunjeva. Otpali su Italijan, Rumun, Nemac i Makedonac.

Povezana vest:  KUGLANJE, SP RICING, Vilmoš Zavarko dvostruki šampion sveta

Pionirka Vojvodine iz Bačkog Gradišta Hermina Lukač je završila kvalifikacije na četvrtom mestu sa 518 čunjeva, koliko je imala i trećeplasirana Austrijanka Verena Rinhofer. Prva dva mesta pripala su Patriciji Bizjak (Slovenija) sa 521 čunjem i Katlin Tot (Mađarska) sa istim rezultatom.

Selektor pionirske i kadetske muške selekcije je Ljubisav Perišić, a pionirke i kadetkinje vodi Ljubomir Štetin.

Povezana vest:  KRIKET, Održan prvi Kup balkanskih gradova

Drugog dana, u nedelju 23. maja igraju se miks parovi, po 120 hitaca, i rezultati kuglašice i kuglaša se sabiraju za konačan plasman. U ponedeljak 24. aprila je pojednačno finale.