Lazar-Jovanovic-BoracLazar Jovanović pobednik prve trke za „Trofej sajmskih gradova“

 

Junior čačanskog Borca Lazar Jovanović pobedio je u prvoj trci međunarodnog „Trofeja sajamskih gradova“ (katagorija 1.1), prešavši stazu od 109 kilometra Titel – Novi Sad – Futog – Rumenka – Zmajevo – Sirig – Čenej (109 kilometra) za 2:48,33 časova (prosek 38,98 kilometra na čas). Oranizatori su BS Vojvodine i klub Velo.

Drugo mesto u sprintu pripalo je Juretu Berku (Slovenija, Radenska), dok je treći stigao Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije u istom vremenu.

Povezana vest:  Hasnović 31. u San Kristobalu na trci „Vuelta Čiapas“ u Meksiku

– Vreme je bio odlično za vožnju, samo je  jak vetar u grudi bio veliki  neprijatelj blizu 50 biciklista iz Grčke, Slovačke, Slovenije, BiH, Bugarske i Srbije – rekao je direktor trke Nebojša Subić i zahvalio se pokrovitelju Skupštini grada Novog Sada kao i Crvenom krstu Vojvodine, Auto školi Volan, Opštini Titel, Mesnoj zejednici Čenej, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada i, posebno, MUP Srbije – centru za veze. – Već kod Novog Sada odvojila se trojka koja je složno vozila do cilja gde je u lepom sprintu Lazar Jovanović pobedio za debljinu gume na prednjem točku. Pratila ih je grupa od petorice biciklista sa 39 sekundi zaostatka i četvrto mesto u sprintu osvojio je  Uroš Jovanović uz aranđelovačke Šumadije, a peto Humar Domen iz slovenačke ekipe Radenska.

Povezana vest:  Bivši biciklista doživotno suspendovan zbog prodaje dopinga

Pre dolaska karavana održana je u Čeneju i trka đaka.

Drugog dana „Trofej sajamskih gradova“ voziće se takođe u kategoriji 1. Start je u 10 časova, a staza je Novi Sad – Petrovaradin – Iriški venac – Irig – Vrdnik – Veliki Radenci – Manđelos – Sviloš – Banaštor – Beočin – Sremska Kamenica – Petrovardin (102 km).

Povezana vest:  Miloš Borisavljević 29. na 15. „Velikoj nagradi Arna“