AMERIČKI FUDBAL

Konkurs za nove sudije

 

safsgrbUdruženje sudija američkog fudbala Srbije (USAFS) organizuje kurs za nove sudije američkog fudbala. Konkurs je otvoren do 13. decembra a počinje 14. decembra i traje 10 nedelja. Završava se ispitom za sticanje zvanja sudije. Kurs je koncipiran na online principu, osim prvog i završnog predavanja i ispita koji će biti u Beogradu. Kurs i sva potrebna literature je besplatna dok troškovi polaganja ispita iznose 1.500 dinara.

Povezana vest:  KUGLANJE, Oproštaj kuglaša Beograda „Poštanske štedionice“ od Lige šampiona

Nove sudije će dobiti priliku da sude odmah po položenom ispitu. Nema ograničenja po pitanju pola i uzrasta kao i u broju prijavljenih kandidata. SAFS sudije su ove godine sudile Nacionalnu ligu Srbije, Juniorsku ligu Srbije, Fleg ligu Srbije i Evropska takmičenja u Italiji, Španiji, Mađarskoj, Poljskoj, zatim po pozivu tokom cele sezone ligu u Italiji. Svakako kruna na sve to je bila suđenje na XXIII Eurobowl-u u Austriji. Takođe, sudije SAFS svake godine idu na međunarodne seminare. Ove godine je to bilo u Varšavi, Veroni i Budimpešti.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd prošao, Pionir „Agro Višković" ispao u Ligi šampiona

Inače ove godine u Srbiji je organizovan po treći put međunarodni sudijski kamp sa NCAA supervizorom. Trenutno su u toku prijave za nove sudije. Budi i ti član USAFS-a!