Ekipni pobednici„IPA VSS“ – Beograd osvojila drugo mesto na Para-ski Nikšić 2014

Na padobranskom takmičenju „Otvoreno prvenstvo Crne Gore – Para-ski, Nikšić 2014″, održanom proteklog vikenda (22.03.), ekipa iz Srbije „IPA VSS“ – Beograd, osvojila je drugo mesto. Naš najbolje plasirani takmičar, u veoma napetoj borbi, bio je Miroljub Janićijević iz „IPA VSS“ Beograd, osvojivši treće mesto sa devet negativnih poena.
Koliko je borba bila neizvesna, svedoči i podatak da je razlika između prvoplasiranog i trećeplasiranog samo dva boda. Najbolje plasirani padobranac na takmičenju, bio je Draško Ljajić iz AK „Prijedor“ (BiH) sa sedam, a iza njega njegov klubski kolega Nenad Martinović sa osam negativnih poena. Ekipno, našim padobrancima takođe je za nijansu izmakla zlatna medalja, jer je pobednička ekipa AK „Prijedor“ sa 59 negativnih poena, pobedila ekipu iz Srbije koja je imala 60 negativnih bodova. Daleko iza srpske ekipe, sa 93 boda, ostao je trećeplasirani tim „Bratstvo jedinstvo“, kojeg su činili padobranci iz Crne Gore, Hrvatske, i Srbije. Učestvovalo je ukupno 33 takmičara i osam ekipa iz jadranskog regiona (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Hrvatska).
Ekipu „IPA VSS“ – Beograd, sačinjavali su padobranci 63. padobranskog bataljona specijalne brigade Vojske Srbije.
Para-ski takmičenje podrazumeva dve discipline, a to su: skijanje i skok na cilj padobranom. Pobednik je onaj ko na kraju takmičenja iz obe discipline ima najmanji broj negativnih poena. Zbog nedostatka snega, ove godine nije bila moguća realizacija skijaške discipline.
Održano takmičenje je deo „IPA“ projekta koji finansira Evropska unija. Projekat za cilj ima razvijanje civilnog vazduhoplovnog saobraćaja i malih sportskih aerodroma u zemljama jadranskog regiona. Pored Vazduhoplovnog saveza Srbije i opštine Nikšić (Crna Gora), partneri u ovom projektu su i opštine Bovec (Slovenija), Rab (Hrvatska) i Ministarstvo ekonomskih poslova bosanskohercegovačkog kantona.

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Kolonja preuzeo vođstvo u "Tur de skiju"